To

To "hjælpenisser" klar til at dele julemad ud - Helene Eskildsen og Malene Dyrholm.

Klar til at dele julemad ud fra butikkerne

Butikkers overskudsmad deles ud lillejuleaften

Af
Finn Due Larsen

Værdigt trængende Vi skal stoppe madspild - og ingen skal snydes for julemad.

De to ting skal igen i år gå hånd i hånd, når der deles overskudsmad ud fra butikker i Albertslund og nærliggende byer.

Foreningen "Stop Spild Lokalt - Albertslund" uddeler mad lillejuleaften fra det gamle Nordealokale i Albertslund Centrum, hvor borgere fra Albertslund og omegn kan komme og hente mad til juledagene. Herudover vil foreningen i samarbejde med hjælpeorganisationer og netværk målrette en del af maden til økonomisk trængte.

”Vi er rigtig glade for al den velvilje og forståelse vi har mødt i så mange butikker”, siger Malene Dyrholm, der er formand for Stop Spild Lokalt - Albertslund.

”Butikkerne er bare glade for at den mad, der ikke bliver solgt, og som ikke kan holde sig julen over, kan komme borgere i byen til gode”.

Initiativet møder også stor opbakning hos borgere, der vil give en hånd med på dagen.

”Vi har fået henvendelser fra mere end 50 frivillige, der vil hjælpe med at hente maden, sortere den og dele den ud. Det er virkelig fantastisk”, siger Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund.

"Noget af maden pakker vi i poser og kører ud med, og resten bliver uddelt om aftenen”.

Maduddelingen foregår den 23. december fra klokken 22.00 i de gamle Nordealokaler, Bytorvet 2 i Albertslund Centrum.

Følgende butikker har indgået et samarbejde med Stop Spild Albertslund om uddeling af deres overskudsmad: Føtex Albertslund, Fakta Albertslund, Rema 1000 Albertslund, Kvickly Tåstrup, Superbrugsen Vallensbæk og Aldi i Albertslund og tilstødende byer.

Foreningen opfordrer til at man selv tager en bærepose med til maduddelingen.

Man kan kontakte foreningen via dens Facebookside: Stop Spild Lokalt (Albertslund) hvis man har brug for mad, men ikke har mulighed for at møde op lillejuleaften.

Publiceret 15 December 2018 07:00