Fra besøget i Hyldagerparken forleden, hvor Rasmus Jarlov (Kons.) og andre politikere fik en rundvisning og orientering. Foto: brie.

Fra besøget i Hyldagerparken forleden, hvor Rasmus Jarlov (Kons.) og andre politikere fik en rundvisning og orientering. Foto: brie.

Rasmus Jarlov bekræfter: Støjvold kommer - nu kan Hyldager Bakker sættes i gang

"Så fedt", lyder borgmesterens kommentar til politisk aftale mellem regeringen, DF og Socialdemokratiet

Af
Finn Due Larsen

Boliger Nu er en væsentlig hindring ryddet af vejen for at der kan bygges boliger på Hyldagerparken, i forbindelse med projektet kaldet Hyldager Bakker.

En politisk aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er netop faldet på plads, som baner vejen for at der kan opføres støjvolde i området.

Det bekræfter erhvervsminister Rasmus Jarlov (Kons.), som Albertslund Posten har talt med:

"Det er sket som led i en større aftale, hvor vi tager nogle tiltag på planloven", siger Rasmus Jarlov.

"Her fjerner vi det forbud der er mod at opføre støjvolde flere steder i landet, også i Albertslund."

Aftalen er faldet på plads kort tid efter at Folketingets erhvervsudvalg, som omtalt i AP i denne uge, har været på besøg i området. Her havde Rasmus Jarlov selv mulighed for at høre nærmere om planerne om nye boliger i Hyldager Bakker:

"Det er et godt projekt, og det er vigtigt at vi får gjort noget ved støjen på vestegnen. Det giver aftalen mulighed for, samt også at bygge nye boliger."

Læs hele den politiske aftaletekst her.

Kan bygge og støjsikre

Nyheden vækker glæde hos borgmester Steen Christiansen (Soc.):

"Det er så fedt. Det her betyder, at vi kan gå videre med planerne om 250 nye boliger, samt støjsikre flere andre boliger i området."

Han vil ikke betegne meldingen fra ministeriet og Folketinget som en overraskelse:

"Men jeg er overrasket over, at den kommer så hurtigt. Kun kort tid efter atr erhvervsudvalget var på besøg i området. Men det bekræfter, at vores politiske bestræbelser har båret frugt."

Publiceret 21 December 2018 10:15