Mange kom for at få del af overskudsmaden den 23. december. Privatfoto

Mange kom for at få del af overskudsmaden den 23. december. Privatfoto

Frivillige hentede 10 tons mad der ellers ville være spildt

”Stop Spild Lokalt - Albertslund” arrangerede maduddeling og var godt tilfredse med resultatet

Af
Jørgen Brieghel

handling På to dage blev der i alt hentet 10 tons mad. Mad der ellers ville være smidt ud.

”Stop Spild Lokalt - Albertslund” arrangerede maduddeling 23. december og igen den 31. december.

Begge dage blev mad, der ikke var blevet solgt i butikker, hentet og delt ud til borgere i Albertslund.

I Albertslund blev der hentet overskudsmad fra Kvickly, Rema 1000, Fakta, Aldi og Føtex og herudover blev der hentet mad fra flere butikker i nabokommunerne.

Noget blev pakket i poser og kørt ud til familier, mens hovedparten blev delt ud fra de gamle Nordea-lokaler i Albertslund Centrum.

I alt fik 7-800 familier glæde af maden, fortæller ”Stop Spild Lokalt – Albertslund”.

Uddeling af overskudsmad før jul. Privatfoto

Uddeling af overskudsmad før jul. Privatfoto

Meget tilfreds

Malene Dyrholm, der er formand for foreningen, er meget tilfreds med de to begivenheder:

”Vi har mødt en fantastisk opbakning til projektet, både fra butikker og frivillige, der har hjulpet med at hente mad, registrere og uddele den. I alt har 120 frivillige været med. Nu arbejder vi videre på at få et permanent lokale, så vi kan hente overskudsmad fra butikkerne hver dag og dele ud”, siger Malene Dyrholm.

”Flere fødevarebutikker har da også allerede vist interesse for at samarbejde på daglig basis, heriblandt Føtex, der allerede har udarbejdet en aftale, som vi kan underskrive, så snart vi har et permanent lokale”, fortæller Malene Dyrholm.

Der blev delt kaffe ud til de ventende i køen. Privatfoto

Der blev delt kaffe ud til de ventende i køen. Privatfoto

Det giver god mening

Der er stor interesse fra detailhandlen i at deltage i projektet, melder ”Stop Spild Lokalt – Albertslund”. Kadir Sen, som er butikschef i Fakta i Godthåbsparken, var en af dem, der leverede overskudmad til Stop Spild.

”Det er et projekt, der giver rigtig god mening, og vi er stolte af at være en del af det. Jeg har opfordret mine unge medarbejdere til at melde sig som frivillig næste gang Stop Spild har et arrangement, og der er allerede 10, der har meldt sig”, fortæller Kadir Sen.

”Det er vigtigt at være bevidst om at reducere vores store madspild, og det bliver man ved at være med i sådan i et projekt”.

Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund er også begejstret:

”Det er et projekt der giver rigtig god mening, og som taler lige ind i FN’s 17 Verdensmål. Udover den åbenlyse klima- og miljøgevinst, der er ved at reducere madspildet, er der også en social vinkel, og ikke mindst er begivenheden og den store opbakning fra frivillige og butikkerne et udtryk for at borgerne og detailhandlen tager ansvar for byen og fællesskabet”.

Publiceret 05 January 2019 05:00