Jan Vogel i sit rette element, i nærradioen med

Jan Vogel i sit rette element, i nærradioen med "EU i hverdagen". Arkivfoto.

Kritisk EU-program indleder valgår med milepæl

1.400 interviews er det blevet til i nærradioen

Af
Finn Due Larsen

I æteren Vi skal til valgurnerne i år - ikke kun til folketingsvalg senest til juni, men den 26. maj er det sikkert, at vi også skal stemme til EU-parlamentsvalget.

En af dem, der har et kritisk øje til EU, er Jan Vogel. Han har i flere år for Albertslund Nærradio lavet programmet "EU i hverdagen", og det har han faktisk gjort så længe, at han her i valgåret har nået en slags milepæ med programmet.

Når programmet tirsdag den 8. januar har forsker og forfatter Kenneth Haar i studiet, er det til interview nummer 1.400 i rækken. Og Jan Vogel fremhæver en milepæl mere:

"Det andet interview i udsendelsen, der bliver med kandidat til EU-parlamentet, Folkebevægelsen mod EU, Hassan Ibrahim, som bliver gæst nummer 200, i ”EU i hverdagen”, ud af 493 gæster igennem programmernes godt 21 års levetid."

EU-kritisk koncept

Jan Vogel fortæller, at han har sendt i mere end 10 år fra Albertslund Nærradio med programmet, som han betegner som "et EU-kritisk koncept, hvor politikere, fagpersoner og kunstnere medvirker."

"I de år her oplever vi en popularisering af EU og spørgsmål og svar ligner meget hinanden. Jeg benytter mig af den viden jeg har modtaget, igennem mere end 40 år, hvor jeg har beskæftiget mig med problemer omkring EF/EU", siger Jan Vogel, og fortsætter:

"Iblandt mine mange gæster, har der været 160 kendte gæster, i et forsøg på at løfte programmets troværdighed. Det var en af ideerne med deres deltagelse, ud over deres forsvar af demokratiet og ytringsfriheden, der i Danmark opleves som et politisk pres."

Om du er enig eller uenig, glad for eller utilfreds med EU, så er der altså mulighed for at få mere at vide her op til valget, med ”EU i hverdagen”. Programmet sendes tirsdag og lørdag, mellem klokken 15-16 på Albertslund Nærradio, der sender både på 94,5 FM og på hjemmesiderne www.albertslundradio.dk og www.naerradio.dk.

Publiceret 05 January 2019 03:00