Jesper Christensen er oppe imod stærke kræfter i

Jesper Christensen er oppe imod stærke kræfter i "Før frosten". Pressefoto.

Ugens to filmpremierer: Gamle herrer i alvorlig knibe

Jesper Christensen og Clint Eastwood er hver for sig i vanskeligheder i "Før frosten" og "The Mule"

Af
Finn Due Larsen

To seje filmveteraner er hver for sig i alvorlig knibe i ugens to filmpremierer i Albertslundbiograferne.

"Før frosten" og "The Mule" er to meget forskellige film, der kan ses fra på torsdag, men de har det tilfælles, at to aldrende herrer dominerer billedet - og altså er i alvorlige vanskeligheder. Nemlig Jesper Christensen og Clint Eastwood.

I den danske "Før frosten" hersker er trange kår på landet i det 19. århundrede. Med endnu en hård vinter forude står bonden Jens over for et ubærligt valg. Hvis familien skal overleve vinteren, tvinges han til at indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter Signe bort.

Det kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. Spørgsmålet er, hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn?

Clint Eastwood er oppe imod stærke kræfter i

Clint Eastwood er oppe imod stærke kræfter i "The Mule". Pressefoto.

90-årig krigsveteran

Filmen "The Mule" handler om den 90-årige 2. verdenskrigs-veteran Earl Stone, som er tæt på at blive ruineret, da hans forretning står til at gå på tvangsauktion. Da veteranen får tilbudt et job som chauffør, befinder han sig pludseligt i stillingen som kurér for et mexicansk narkokartel.

Han udfører sit nye job til alles tilfredshed, men kommer også under overvågning af den kompromisløse DEA agent Colin Bates. Earl Stones samvittighed begynder at nage ham, og han må nu prøve at vaske tavlen ren, før politiet eller kartellets bødler når at stille ham til regnskab for sine handlinger.

Publiceret 05 January 2019 05:00