Det kræver træning, masser af træning, siger 14-årige Yones Aulaqi, her med EM-guldmedaljen. Foto: due.

Det kræver træning, masser af træning, siger 14-årige Yones Aulaqi, her med EM-guldmedaljen. Foto: due.

Gulddrengen Yones: Har skovlet medaljer hjem i 2018

14-årig taekwondokæmper har blandt andet imponeret med EM-titel

Af
Finn Due Larsen

Kampsport 13 medaljer hentet hjem ved 15 stævner. Fordelt på 10 i guld, én i sølv og to i bronze.

Tallene taler sit eget tydelige sprog. Høsten af 2018 har for Yones Aulaqi været helt forrygende.

Den bare 14-årige taekwondokæmper har hjembragt en resultatliste til sin klub, Albertslund Taekwondo Klub, der blandt andet tæller et europamesterskab for aldersgruppen kadetter.

"Det er aldrig sket før, at en dansker har vundet et EM i den aldersgruppe", siger en tydeligt stolt Darid Aulaqi, far til Yones og hans coach.

Sammen har de to rejst Europa tyndt i det forgangne år, og talrige gange har Yones stået øverst på sejrsskamlen. Guld-listen tæller udover EM også et Danmarksmesterskab og store, internationale stævner i Belgien, Tyskland, Holland og Sverige.

"Masser af træning"

Jo, det er efterhånden svært at få plads til alle medaljerne og pokalerne i drengeværelset i Svanens Kvarter. Der var ellers allerede godt fyldt op, da AP for to år siden mødte Yones Aulaqi første gang.

Han havde allerede da gjort kometkarriere indenfor taekwondo-sporten, som han begyndte med som 6-årig. Blandt andet med flere DM-titler, en præstation, der allerede dengang gjorde Albertslund Taekwondo Klub til den mest vindende klub i Danmark, og sejrsstimen synes altså at fortsætte.

Yones arbejder meget med det mentale, siger hans far og coach, Darid Aulaqi, her efter EM-triumfen i november. Privatfoto.

Yones arbejder meget med det mentale, siger hans far og coach, Darid Aulaqi, her efter EM-triumfen i november. Privatfoto.

Men tror man, at man møder en dreng der hviler på laurbærrene og er blevet "høj i hatten" af de mange flotte resultater, kan man godt tro om igen.

Yones fortæller stille og roligt og med et lille, genert smil, at han har tænkt sig at kæmpe videre mod nye mål i 2019. Og spørger man ham hvad der skal til for at nå så langt, er han ikke i tvivl:

"Det kræver træning, masser af træning. Og så er det vigtigt at få ordentlig søvn", siger han.

Nye mål i 2019

Hans far, Darid Aulaqi, fortæller, at træningen altid har nogle klare mål:

"Vi arbejder meget med det mentale. Jeg har talt meget med Yones om, at han ikke skal have en masse forventninger. Han skal tage én kamp ad gangen og gøre sit bedste på gulvet."

Det nye år vil nok stille endnu større krav til Yones. For fra 1. januar har han skiftet aldersgruppen kadet ud med junior.

"Det betyder at han nu bliver blandt de yngste i gruppen, og det skal han selvfølgelig sætte sit mål efter. Det kan godt blive et tyndt år, hvor han må komme stærkt igen i 2020", siger Darid Aulaqi.

Yones nikker, og lader forstå at han er klar til endnu mere træning. Og slår fast, igen med et lille smil, at han sagtens kan få det hele til at passe med skole og lektier.

Hvad der skal til for at nå langt i taekwondo, gav han allerede et klart bud på i 2016, da AP mødte ham sidst:

"Man skal være hurtig og smidig. Fokusere og være koncentreret."

Publiceret 06 January 2019 07:00