25. april kl. 19 og igen kl. 21,30 er Anders Matthesen på scenen i MusikTeatret. Pressefoto

25. april kl. 19 og igen kl. 21,30 er Anders Matthesen på scenen i MusikTeatret. Pressefoto

Anden bringer ud: To gange på en aften i MusikTeatret

Anders Matthesen er atter klar til at drage på landevejen, for at lave det han elsker allermest: klassisk stand-up. Han giver to shows i MusikTeatret

Af
Jørgen Brieghel

stand-up Efter et veloverstået kæmpe jubilæumsshow er Anders Anden Matthesen nu klar til at vende tilbage til klassisk stand up på landets lokale scener.

Allerede fra Januar 2019 drager han afsted med en åndssvagt sjov pulje af stand-up udviklet gennem de sidste par år, der endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows. Der bliver tale om stand-up i ordets reneste forstand - Anden og en mikrofon - uden dikkedarer.

De sidste ni år har Matthesen ikke været hele Danmark rundt, men kun besøgt udvalgte byer med sine store onemanshows, - altid Albertslund.

En massiv efterspørgsel har nu fået ham til at starte tour-bussen op og køre fra by til by, med lårklaskende sjov stand-up, som vi kender det bedst fra hans side.

Han er i MusikTeatret 25. april. Her giver han to koncerter samme aften. Den første er stort set udsolgt. Der er enkelte pladser i omløb kl. 19. Der er desuden billetter at få til andet show, der finder sted samme aften kl. 21,30.

Møder folk hvor de er

”De sidste mange gange jeg har været aktuel med et show, har det haft en størrelse, der har begrænset det til kun at kunne spille i meget få, større byer. Denne gang beder jeg ikke folk komme til mig - der møder jeg dem, hvor de er, på de lokale spillesteder i hele Danmark, store og små - og naturligvis igen Albertslund. Jeg glæder mig helt vildt - både til at være ude blandt folk igen men også til at vende tilbage til klassisk stand up uden et manuskript. Det bliver nogle aftener hvor alt kan ske, og hvor materialet kan tage den drejning det vil. Det er der der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig”, siger Anders Matthesen forud for turnéen.

Modsat de tidligere onemanshows vil disse fremtidige stand-up aftener med Anden formentlig ændre sig fra aften til aften i indhold og stil og have karakter af at møde folk hvor de er. Så der bliver god grund til at fange ham en eller flere gange undervejs på turnéen.

Publiceret 14 January 2019 10:00