Pernille Rosendahl gæster Forbrændingen 14. april kl. 19,30. Pressefoto

Pernille Rosendahl gæster Forbrændingen 14. april kl. 19,30. Pressefoto

Kvinder på scenen: Pernille Rosendahl indtager Forbrændingen

Billetsalget til koncerten med Pernille Rosendahl er skudt i gang

Af
Jørgen Brieghel

musik Kvinderne er i centrum på Forbrændingen i 2019. Og der er en række spændende musikere at se frem til allerede.

En af årets store navne er Pernille Rosendahl. Billetsalget er netop skudt i gang. Pernille Rosendahl gæster Forbrændingen 14. april kl. 19,30.

Siden gennembruddet med indepop-bandet Swan Lee i 2001, har hele Danmarks Pernille Rosendahl markeret sig som en af landets mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere. Siden dengang har Rosendahl leveret utal af hits, som alle kendetegner sig ved hendes sofistikerede og skrøbelig udtryk – senest i hendes fortolkninger fra ”Toppen af Poppen” hvor hun blandt andet pustede nyt liv i Lis Sørensens megahit ”Mine Øjne De Skal Se”.

Både med ”Toppen af Poppen” og igennem hele Pernille Rosendahls succesfulde karriere står det klart, at hendes kunstneriske metier er at ramme publikum lige dér, hvor følelser mærkes mest intenst og efterlader allerstørst indtryk. Ikke overraskende står hun med en perlerække af pophits, flere hundredetusinde solgte album og et koncertvirke som kun er overgået af få andre danske artister:

‘Jeg følger mig enormt privilegeret over at der er så mange, som har lyst til at komme til mine koncerter. Det er ikke givet på forhånd at folk følger med, når man søger nye veje inden for musikken. Derfor ser jeg det som den største ære at mine fans stadig er med mig, og har lyst til at høre mine sange live’, fortæller Pernille Rosendahl.

Vinterens program

Der er allerede et omfattende program klar med kvinder i front på Forbrændingen. Vinterens og forårets program byder på: Anne Dorte Michelsenn solo 8. februar, vinterjazze med Q Pieces 15. februar, Kathrine Windfeld Big Band 16. februar og Radiant Arcadia 23. februar. Nikoline giver koncert 2. marts, og 15. marts kan man høre Katinka med band. Mathilde Falch fyrer den af 22. marts, og Marie Frank er back in business 23. marts. Joanita giver koncert 13. april, og 26. april gælder det Mount Reina Collective.

Publiceret 14 January 2019 09:43