Jeppe Skjold fra Forbrændingen og David Nejrup er sammen om årets første

Jeppe Skjold fra Forbrændingen og David Nejrup er sammen om årets første "Live for børn" arrangement. Privatfoto

Live for børn vil ud over grænserne

”Vi har fået godt tag i albertslunderne, og i år vil vi fortsætte med at fasttømre vores navn”, siger David Nejrup

Af
Jørgen Brieghel

musik ”Live for børn” har haft et godt år. Alle ved, at når David Nejrup præsenterer musikoplevelser for børnefamilierne, så borger det for kvaliteten.

”Det gælder om at få fasttømret ”Live for børn” i folks bevidsthed. Det er lykkedes godt i 2018, og det skal vi fortsætte med i år”, siger David Nejrup. ”I snit har der været 58 gæster til hver af de syv koncerter, vi har lavet i samarbejde med Forbrændingen. Det er jeg godt tilfreds med. Vi har haft et ”trækplaster” på programmet, og til koncerten med HipSomHap var der over 100 gæster. Når folk så lokkes til af et stort og kendt navn, opdager de, at der er grund til også at komme til koncerterne med mindre kendte navne”.

”Live for Børn” skal tale til albertslunderne, og derfor er det vigtigt for David Nejrup selv at være til stede og præsentere alle koncerter.

”Folk kan godt lide, at der er et ansigt på arrangementerne. Det er også mig selv, der cykler rundt og sætter plakater op – f.eks. ude i institutionerne. Så møder jeg folk, hvor jeg kommer. Jeg vil gerne, at børnefamilierne betragter ”Live for børn” som en slags klub, der taler til dem”, siger David Nejrup.

Børnejazzklubben

Det er 3. år, der er musik for børn. Det begyndte med ”Børnejazzklubben”, siden fortsatte David Nejrup på egen hånd med ”Live for børn”. Det førte sidste år til et samarbejde med bl.a. Copenhagen Jazzfestival.

”Det samarbejde fortsætter i år, hvor vi arrangerer et vinterjazzarrangement 10. februar”, siger David Nejrup.

2019 bliver året, hvor han vil bryde rammerne.

”Jeg har indgået et samarbejde med Høje-Taastrup kommune. Det er en gammel drøm om at komme længere ud med koncerterne. Så skal vi se, om det kan lykkes at flytte borgerne til arrangementer på tværs af kommunerne – så albertslundere får lyst til at tage til Medborgerhuset i Høje-Taastrup og omvendt. På den måde bliver der mere volumen på, og vi får mulighed for at lave noget større fælles – f.eks. i forbindelse med Vestegnens Kulturuge”.

Syv-otte koncerter

At ”Live for børn” gør over kommunegrænsen betyder dog ikke, at det er slut med koncerter i Albertslund. Der vil fortsat være syv-otte koncerter om året her i kommunen.

”Jeg er også i gang med et samarbejde med centerforeningen for Albertslund Centrum og biblioteket i Albertslund”, afslører David Nejrup. Så muligheden for at få lækker jazz for børn ude i byen er absolut inden for rækkevidde.

”Det glæder jeg mig til. Vi supplerer hinanden godt, og samarbejde er et stort omdrejningspunkt for ”Live for børn”, siger David Nejrup.

Publiceret 19 January 2019 08:00