Lokale SF’ere holdt generalforsamling og meldte sig klar til det kommende folketingsvalg, som de håber bliver starten for, at kontanthjælpsloftet bliver revet ned. Privatfoto

Lokale SF’ere holdt generalforsamling og meldte sig klar til det kommende folketingsvalg, som de håber bliver starten for, at kontanthjælpsloftet bliver revet ned. Privatfoto

SF: Stop for stigende ulighed

SF Albertslund har holdt generalforsamling og meldte sig klar til det kommende folketingsvalg

politik SF Albertslund holdt generalforsamling søndag, og sendte en klar melding om det vigtigste tema for den kommende valgkamp: Sæt en stopper for den stigende ulighed i Danmark.

”Vi finder det uacceptabelt, at stigning i indtægter kommer de rigeste 10% af befolkningen til gode mens 40% af befolkningen med den laveste indtægt stort set ikke oplever en stigning i indkomst”, siger Else Morthorst, formand for SF Albertslund.

SF henviser til en undersøgelse fra Arbejdernes Erhvervsråd (AE), som slår fast, at der er 64.500 fattige børn i Danmark.

”Det kan simpelthen ikke være rigtigt i et land, som Danmark, at børn skal vokse op i fattige familier, for fattigdom bider sig fast i livet”, understreger formanden.

Danmark blev også sat i en international kontekst på generalforsamlingen, og det skete med henvisning til FN’s verdensmål, som Danmark har tilsluttet sig. Mål 10 handler om ulighed, og lyder blandt andet på, at de fattigste 40 procent af befolkningen skal have en indkomstfremgang, der er højere end landsgennemsnittet. Det kastede også bemærkninger af sig:

”Danmark lever ikke op til verdensmålet om at udligne ulighed. Den økonomiske fremgang for de 40 procent, der har de laveste indkomster er stor set gået i stå i årene fra 2010 til 2016. Faktum er, at afstandene vokser i Danmark. De, der tjener mindst, har haft en real indkomstfremgang på under 2 procent, mens vi som samlet har oplevet, at indkomsten er vokset fire gange så meget. Det skyldes at de 10 procent, der tjener mest, har set indkomsten stige med over 13 pct. fra 2010-2016. Det skævvrider”, sagde Vivi Nør Jacobsen, folketingskandidat for SF og medlem af bestyrelsen for SF Albertslund.

Riv loftet ned

En anden klar melding fra SF Albertslund lød: Riv loftet ned.

Det var kontanthjælpsloftet, der var tanke på – og ikke loftet i de stemningsfyldte lokaler på Birkelundgård, hvor generalforsamlingen blev holdt.

Partimedlemmerne var enige om, at kontanthjælpsloftet har skadet mange, og at det skal fjernes sammen med den lave integrations/hjemsendelsesydelse.

”Sådanne ydelser resulterer i fattigdom. Det er sikkert og vist, at folk bliver fattige midt i vores rige land, men kontanthjælpsloftet får ikke folk i job. Loftet skaber flere fattige børn, og i stedet for at sætte lofter op, burde vi gøre noget helt andet, og indføre en beskatning af indtægter, der ikke kommer fra lønindkomst, men fra fx handel med aktier, lød det fra salen.

Publiceret 04 February 2019 09:00