Foto: Naturcenter Herstedhøje

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Se billederne: Dådyr bliver venner med højlandskvæg i Vestskoven

Dådyret er stukket af fra en farm og er mere tamt end normalt

Af
Jørgen Brieghel

natur ”Vestskoven har fået en ny beboer. En dåhjort som har forvildet sig ind i den midterste del af Vestskoven. Da den ikke har, kunne finde andre venner (dådyr), forsøger den at gøre sig gode venner med de højlandskører der går ved Trippendal. Så der er der stor mulighed for at se dåhjorten der. Dåhjorten er stukket af fra en farm, derfor er den mere tam end normalt og den har også to gule øremærker.

Vi siger velkommen til vestskovens nye beboer.”

Det fortæller Naturcenter Herstedhøje på sin Facebook-væg.

VI har fået lov at bringe billederne af dådyret, der tilsyneladende trives godt med det skotske højlandskvæg i indhegningen syd for Rovej.

”Men kan dådyret klare sig i længden?”, spørger en læser, og Naturcentret svarer:

”Den kan sagtens klare sig i Vestskoven. Den kommer i hvert fald ikke til at dø af sult. Den største fare for den er, når den går i brunst. Så vil hjorten prøve at finde en då at pare sig med, og så vil den måske søge ud af Vestskoven igen, da den pt. er eneste dådyr her i Vestskoven. Hvis den vil søge ud igen, kan det være at den måske bliver kørt ned, da Vestskoven jo er omgivet af store veje. Men den skal nok klare sig inde i Vestskoven.”

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Første gang

Centerleder Henrik Sjøfeldt Jørgensen siger til Albertslund Posten, at det er første gang, man har haft besøg af et dådyr blandt højlandskvæget.

”Vi ved ikke, hvor den kommer fra. Den har to gule øremærker, og vi har forsøgt at fotografere dem, så vi kunne se, hvorfra dyret er stukket af. Men det er ikke lykkedes”

Henrik Sjøfeldt Jørgensen forventer altså, at dådyret forlader ’sin nye familie’ på et eller andet tidspunkt – formentlig når den kommer i brunst til september.

”Vi har mange krondyr og dådyr på træk gennem Vestskoven, og den vil formentlig forsøge at parre sig med et af dem”, siger Henrik Sjøfeldt Jørgensen.

Dåen kan i øvrigt fint springe ind og ud af indhegningen. Det gør den også, men den har det tilsyneladende bedst sammen med højlandskvæget.

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Foto: Naturcenter Herstedhøje

Publiceret 06 February 2019 10:00