Ole Stephensen, der døde onsdag aften, kun 63 år gammel, blev i 2017 opstillet for Det Konservative Folkeparti i Taastrupkredsen. Arkivfoto.

Ole Stephensen, der døde onsdag aften, kun 63 år gammel, blev i 2017 opstillet for Det Konservative Folkeparti i Taastrupkredsen. Arkivfoto.

Ole Stephensen død: Lokale konservative i chok

Den kendte journalist og tv-vært var folketingskandidat i tre kredse på vestegnen. Partiet står nu med en kæmpe opgave med at finde en ny kandidat inden valget

Af
Finn Due Larsen

Dødsfald Man kan roligt sige, at nyheden om Ole Stephensens bortgang kom som et chok for alle onsdag aften.

Kun 63 år gammel var den tidligere tv-vært og journalist, og dødsfaldet skete "uden forudgående sygdom", som det fremgik af flere medier.

Det er mindre end to år siden Ole Stephensen blev opstillet som folketingskandidat på vestegnen for Det Konservative Folkeparti - i Taastrupkredsen, der omfatter Albertslund og Høje-Taastrup kommuner, samt Brøndby- og Hvidovrekredsen.

Chokket er stort for lokale partifæller, og spørgsmålet er hvad partiet nu gør, her kort før valget.

"Et kæmpe tab"

"Da jeg fik nyheden, havde jeg det som om jeg var blevet ramt i hovedet af en hammer, ", siger Lars Gravgaard Hansen, konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund.

"Det er et kæmpe tab for os på vestegnen. Han var en dygtig politiker og en fantastisk person. Han kunne have et ry som "entertainer", men han var faktisk meget skarp i mælet og med en dyb indsigt i mange ting. Og så var han rar, rolig og meget omsorgsfuld, et meget stort menneske."

"Må lægge os i selen"

Ole Stephensens forgænger som folketingskandidat i Taastrupkredsen, Merete Scheelsbeck, lader forstå, at hun også er "totalt i chok":

"Det er ikke længe siden jeg sad til bords med Ole, til et fundraising-arrangement. Han var utroligt behagelig, et dejligt menneske og meget optaget af forholdene på vestegnen".

Med højest fire måneder til næste folketingsvalg er spørgsmålet nu, hvad partiet gør i kredsen.

"Vi har nu en opgave foran os, og vi må lægge os i selen for at finde en anden kandidat", siger Lars Gravgaard Hansen.

Håber på hurtig afklaring

Sådan ser Kira Kruse Wilmarst, formand for den konservative vælgerforening i Albertslund, også på sagen:

"Det er med stor beklagelse, vi modtog nyheden om Oles bortgang. Han var en meget engageret mand, og vi er alle i dybt chok nu", siger hun.

"Vi selvfølgelig lidt presset på at finde en ny folketingskandidat. Men jeg forventer, at der vil blive holdt nogle møder snarest muligt, og jeg håber på en hurtig afklaring."

Hun ønsker ikke at give noget bud på hvem der kan blive Ole Stephensens afløser. Redaktionen håber at kunne indhente en kommentar fra Lone Simonsen, formand for Konservative i Taastrupkredsen.

Publiceret 07 February 2019 09:46