Anne-Kari Ferenczi er indstillet til P2s pris

Anne-Kari Ferenczi er indstillet til P2s pris "Årets ildsjæl". Om hun får den afsløres 14. februar. Foto: Rune Hansen

Organist i Herstedøster indstillet til prestigefyldt hæderspris

Anne-Kari Ferenczi er blandt de tre nominerede til P2 prisen som ”Årets Ildsjæl”

Af
Jørgen Brieghel

hæder Det er det fantastiske korarbejde og samarbejde mellem skole og kirke med titlen ”Alle kan synge”, der er den direkte årsag til, at organist og korleder ved Herstedøster Kirke, Anne-Kari Ferenczi er indstillet til den prestigefyldte hæderspris P2 prisen i kategorien ”Årets ildsjæl”.

Det blev lørdag offentliggjort, at Anne-Kari Ferenczi er blandt de tre finalister, som 14. februar skal dyste om titlen ved et live-arrangement i Aalborg – et arrangement der livestreames på DR P2.

Hamrende imponerende

Alle har kunnet indstille emner til Årets Ildsjæl, og ikke mindst de mange anbefalinger fra forældre på Herstedøster Skole har været årsag til, at Anne-Kari Ferenczi nu er med i opløbet.

”Det er hamrende imponerende, hvad én ildsjæl har formået at samle folk om på så kort tid. Vi forældre siger bare: ’Wauw!’”, lyder det i indstillingen fra forælder Malene Adler på vegne af flere forældre på Herstedøster Skole. Forældrene kalder projekt ”Alle kan synge” et ’nytænkende og eminent godt kor-projekt’, ifølge indstillingen til DR P2.

Meget rørt

”Jeg er meget rørt over denne opbakning og indstilling”, siger Anne-Kari Ferenczi. ”En kæmpe tak til alle medvirkende i det vigtige samarbejde med at få klassekor med bevægelse på skoleskemaet fra 1. Skoledag i 0. Klasse. Ikke mindst tak til kirkens korleder Signe Sørensen”

Alle kan synge

Udviklingsprojektet "Alle Kan Synge" afprøver for første gang en oplagt lokal samarbejdsmodel, til udvikling af tilknytning, trivsel og inklusion i skoleklasser via klassekor og bevægelse i folkeskolens indskolingsklasser . Folkeskolen og folkekirken indgår lokalt et win-win-samarbejde, hvor folkekirkens professionelle korledere udvikler hver skoleklasse til sit eget klassekor med bevægelse. Til morgensang og andre lejligheder kan disse klassekor slås sammen til årgangskor eller til et helt indskolingskor. Det kan man læse på projektets hjemmeside: allekansynge.dk.

Projektet er støttet af Albertslund kommune, Statens kunstfond og Glostrup Provsti.

P2 prisen

P2 Prisen som 'Årets Ildsjæl' sætter fokus på dem der tager initiativ og fornyer i Danmarks klassiske musikliv.

Vinderen udpeges af en fagjury blandt de tre finalister, juryen har udvalgt ud fra lytternes indstillede kandidater.

Prisen bliver overrakt ved P2 Pris-koncerten torsdag den 14. februar 2019.

De to øvrige nominerede i titlen er:

Fløjtenist og orkesterleder Janne Thomsen, der har opbygget festivalen 'Klassiske Dage' i Holstebro i Jylland.

Ann Andreassen, der har brugt klassisk musik i det socialpædagogiske arbejde med traumatiserede børnehjemsbørn.

Siden P2 prisen blev uddelt første gang i 2013 har den blandt andet belønnet musikpædagogisk arbejde, udviklingen af en orkesterefterskole og hospitalskoncerter.

I 2018 modtog Lars Ole Mathiasen prisen for sit arbejde på Den Ny Opera.

Publiceret 10 February 2019 07:00