Kom og syng med i Rytterskolen.. Privatfoto

Kom og syng med i Rytterskolen.. Privatfoto

Fællessang er vigtigere end skønsang

Herstedvester kirke holder højskolesangaften den sidste onsdag i måneden

sangskat Fællessang er en helt særlig kraft – den kan løfte et fællesskab til nye højder, om det er til fodboldkampe, begravelser, bryllupper, skoleafslutninger, Albertslund-sangen til Børnefestugen (hvor 2000 børn skråler med) eller når håndboldhelte hyldes på Rådhuspladsen.

Også derfor holder Herstedvester Kirke højskolesangaften den sidste onsdag i måneden i Rytterskolen, tæt ved kirken, kl. 19.30.

Kirkens organist sidder ved flygelet og akkompagnerer fællessangen sammen med en gæstevært, der binder sangene sammen med et par ord. For højskolesangbogen er fyldt med både gamle og nye sange, som taler til alle i alle aldre og tider.

Værter har tidligere været Mattias Tesfaye, højskoleforstander Jørgen Carlsen, musikere udefra og byens borgmester Steen Christiansen. Alle har haft et personligt forhold til flere sange i bogen, som vi har hørt og sunget om. I denne sæson har organist Jeppe Rönnow allerede haft et tema om krænkelsesspørgsmålet i sangene – efter at flere havde kritiseret Den danske sang er en ung blond Pige i medierne i den seneste tid. Og til april kommer Anne Klara Bæhr og fortæller om sit forhold til flere af sangene – hun har i 35 år været en drivende kulturkraft på Albertslund Bibliotek, og er for nylig gået på pension.

Onsdag 27. februar gæster Ulla Vestergård Rytterskolen, hun var en musikpionér på de lokale gymnasier, da musiklinjerne blev oprettet. For hende hørte sang med til hverdagen, og det vil vi høre mere om denne aften – mellem sangene. Kirkens nye præst Marianne Kristensen er vært onsdag 27. marts. Hun kommer fra et præsteembede i Lejre, og fortæller denne aften både om sig selv og om sit virke som præst. (De to værter er ved en fejl byttet om i Herstedvester Kirkeblad).

Kirketjenerne har altid en fyldt kaffe/te-bar, så fællessangen kan få lidt smørelse undervejs – enhver synger med sit næb, og derfor er alle velkomne. Her er FÆLLES vigtigere end skønsang-kvalitet, og aftenen slutter altid kl. ca 21, med en lille pause undervejs.

Publiceret 17 February 2019 06:00