Viggo Mortensen og Mahershala Ali. Pressefoto: Nordisk Film

Viggo Mortensen og Mahershala Ali. Pressefoto: Nordisk Film

Viggo Mortensen som chauffør i 60ernes USA

”Green Book” er baseret på en virkelig historie. Filmen har premiere torsdag

film Viggo Mortensen leverer en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer i ”Green Book”. Overfor Oscar-vindende Mahershala Ali, spiller han den ene halvdel af det umage par Tony Lip og Dr. Don Shirley, i ånden fra Driving Miss Daisy og De urørlige.

”Green Book” har vundet tre Golden Globes samt den prestigiøse publikumspris på Toronto International Film Festival. Filmen er desuden nomineret til fem Oscars, bl.a. i kategorierne Bedste film, Bedste manuskript samt bedste hovedrolle for Viggo Mortensens imponerende præstation.

”Green Book” er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab og er et lunt feel good drama med masser af humor.

Handlingen:

Da den italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne, må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide til hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet.

Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme, og de får øjnene op for alt det, de har til fælles på deres livs rejse.

Publiceret 17 February 2019 07:00