Bliv voksenven for et barn - informationsmødet fortæller, hvad det går ud på. Pressefoto

Bliv voksenven for et barn - informationsmødet fortæller, hvad det går ud på. Pressefoto

Bliv rollemodel for et barn uden netværk

Børns Voksenvenner og Albertslund Kommune inviterer til informationsmøde

netværk Har du tid og overskud i hverdagen til at være en ekstra rollemodel for et barn med et spinkelt voksen-netværk? Eller vil du være med til at skabe venskaber, der varer ved – måske for livet? Så kom til informationsmøde den 27. februar med Børns Voksenvenner og Albertslund Kommune og hør, hvordan du kan hjælpe. Mødet finder sted kl. 17-18 på Hovedbiblioteket.

I Albertslund og omegn venter fire børn lige nu på en ekstra fortrolig voksen i deres liv, og der kommer løbende flere til. Det er børn, som på grund af eksempelvis skilsmisse eller dødsfald i familien har et spinkelt voksen-netværk.

Det fortæller Foreningen Børns Voksenvenner, der derfor mangler frivillige, som enten har tid og overskud i hverdagen til at være voksenven, eller som har lyst til at være med til at skabe venskaberne mellem voksenvenner og børn.

Bliv voksenven og gør en forskel

”En voksenven erstatter ikke forælder-rollen, men er en ekstra voksen i barnets liv og en rollemodel, som barnet kan spejle sig i”, fortæller matcher og programkoordinator i Børns Voksenvenner, Allan Møller Sørensen. ”Et venskab gennem Børns Voksenvenner kan være med til at give børn styrket tro på eget værd og mod på nye udfordringer. Voksenven og barn mødes typisk 2-4 gange om måneden, og de bestemmer selv, hvad de laver; de kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Som voksenven kan du altså gøre en positiv forskel i et barns liv og samtidig få mulighed for at genopleve tiden som legebarn.”

Stort ansvar

Det er et stort ansvar at finde den rigtige voksenven, og derfor er processen meget grundig og systematiseret. De frivillige matchere bliver uddannet ved Børns Voksenvenner og deres opgave er at sikre, at venskaberne bliver skabt på det bedst mulige grundlag ved at foretage interviews og tage på besøg hos både voksenvenner samt børn og familier. Matcherne følger venskabet tæt det første år og fungerer desuden som sparringspartner for forældre og voksenvenner. For at blive matcher er det et krav at have en sundheds-, social- eller børnefaglig baggrund.

Publiceret 18 February 2019 05:00