Lokalerne i Blokland er ved at blive klargjort. Privatfoto

Lokalerne i Blokland er ved at blive klargjort. Privatfoto

Blokland tilbyder lokaler til mad-spild-forening

Stop Spild Lokalt Albertslund er rykket ind i BlokArt

Af
Jørgen Brieghel

husrum En enig afdelingsbestyrelse i Blokland har besluttet at udlåne lokaler til Stop Spild Albertslund. Efter succesen med uddeling af butikkernes overskudsmad mellem jul og nytår, har foreningen ledt efter et permanent lokale, så de kan hente overskudsmad fra butikkerne og dele ud til borgere på daglig basis.

Kommunen er ved at finde et egnet lokale, men det trækker ud, oplyser foreningen. I mellemtiden har afdelingsbestyrelsen i Blokland så besluttet at udlåne lokaler i deres BlokArt til formålet.

”Vi er meget glade for, at Blokland så velvilligt vil låne os lokaler”, siger Malene Dyrholm, der er formand i Stop Spild Albertslund. ”Henover jul og nytår hentede vi ca. 10 tons mad hos 20 butikker, som vi fordelte fra Nordea-lokalerne til 7-800 husstande. Der deltog 120 frivillige albertslundere i uddelingerne. Og ugen efter nytår delte vi yderligere 150 flæskestege ud, som Nemlig.com havde i overskud. Der er en kæmpe energi i projektet og vi møder stor velvilje og opbakning over alt, som nu også i Blokland. Vi glæder vi os enormt til at komme i gang med at hente mad og dele ud på daglig basis”.

Glade for at støtte

Qasir Mirza, formand for afdelingsbestyrelsen i Blokland, siger:

”Vi er glade for at kunne støtte et så vigtigt projekt. Både klima, miljø og det sociale ligger os meget på sinde i Blokland, og da vi hørte, at Stop Spild Albertslund manglede et lokale til deres daglige maduddeling, så vi en mulighed for at hjælpe projektet i gang. Jeg tror også, at Stop Spild kan give Blokland positiv energi, engagement og fællesskab, så jeg ser frem til samarbejdet”.

I Agenda Centeret er Helene Eskildsen også godt tilfreds:

”Det er skønt endelig at komme i gang for alvor. I Agenda Centeret ser vi store potentialer i Stop Spild. Både miljømæssige og sociale. Vi regner med, at når uddelingen er kommet helt op at køre, så kan vi redde omkring ½ tons mad om dagen! Det bliver til enorme mængder og virkelig noget, der kommer til at rykke på klimakontoen. I Agenda Centeret arbejder vi jo for at gøre FNs 17 Verdensmål til Hverdagsmål, og Stop Spild er et rigtig godt konkret eksempel på, at det batter at gøre noget i hverdagen".

Lokalet gøres i stand

Frivillige fra foreningen er i fuld gang med at klargøre lokalet og få aftaler i stand med butikkerne, og Stop Spild Albertslund forventer, at kunne slå dørene op for uddeling af overskudsmad inden udgangen af februar. I skrivende stund har Stop Spild Albertslund konkrete aftaler med Føtex i Albertslund og Rema 1000 i Taastrup og flere har givet positive tilbagemeldinger.

Man kan følge med i foreningens aktiviteter, melde sig som frivillig eller sponsor og holde øje med åbningsdagen på Facebooksiden: Stop Spild Lokalt Albertslund.

Publiceret 18 February 2019 07:00