Frederikke Vedel og Mikkel Moltke Hvilsom spiller parret Molly og Sam. Pressefoto

Frederikke Vedel og Mikkel Moltke Hvilsom spiller parret Molly og Sam. Pressefoto

Ghost som musical tyvstarter landsturné i MusikTeatret i Albertslund

Filmen Ghost, der med et storslået kærlighedsdrama bjergtog hele verden i 90’erne, bliver nu for første gang opført på de skrå brædder i Danmark

musical Det bliver et nostalgisk gensyn, når musicalen Ghost får Danmarkspremiere.

Det sker i MusikTeatret i Albertslund 14. marts 19,30. Holdet har i øvrigt gået og øvet i et stykke tid i MusikTeatret, inden opsætningen drager på landsturné og bl.a. kan opleves i Tivolis Koncertsal.

Publikum kan se frem til et ganske særligt romantisk drama, baseret på den Oscarvindende film med Demi Moore og Patrick Swayze.

Hvem husker ikke den forførende ler-scene til tonerne af ”Unchained Melody”?

I hovedrollerne som Molly og Sam ses de unge musicaltalenter Frederikke Vedel og Mikkel Moltke Hvilsom, der i selskab med erfarne skuespillere som Johannes Nymark, Jesper Asholt og Joachim Knop skal fortælle historien om en kærlighed så stor, at den bryder grænserne mellem liv og død.

Unge talenter

I den danske musicalversion spiller Frederikke Vedel (We will rock you, American Idiot) og Mikkel Moltke Hvilsom (Sound of Music, Into the Woods) parret Molly og Sam, som ikke kan give slip på hinanden selv efter døden. Ikoniske roller, som Demi Moore og Patrick Swayze i sin tid udødeliggjorde på det store lærred.

Rollen som den karismatiske spåkone Oda Mae, der hjælper Sam med at bringe beskeder fra det hinsides, spilles af Sara Gadborg (Den lille havfrue), mens rollen som den skrupelløse Carl bliver spillet af Johannes Nymark. Herudover medvirker Jesper Asholt, Mikkel Vadsholt, Joachim Knop m.fl. samt et stort live orkester.

En udødelig klassiker

Ligesom filmen fortæller musicalen den gribende historie om det unge par Molly og Sam, der lever en lykkelig tilværelse, indtil de en aften er udsat for et røveri. Sam dør af sine kvæstelser, og de to rives fra hinanden. Som spøgelse – usynlig for alle levende – bliver Sam på jorden, tæt på sin elskede Molly. Han finder snart ud af, at omstændighederne omkring hans død ikke er tilfældige. Han blev myrdet – et mord planlagt af en mand, der stod både ham og Molly nær. Sam må advare Molly og fortælle hende, hvad der er sket. Til det har han brug for hjælp - derfor opsøger han mediet Oda Mae Brown.

Erfarne kreative kræfter står bag

Ghost instrueres og koreograferes af den erfarne svensker Tobias Larsso,n og Rikke Juellund står for scenografi. Thomas Bay og Helle Hansen står bag oversættelsen af Oscarvinder Bruce Joel Rubins engelske manuskript og musikerne Dave Stewart og Glen Ballards originale musik og sangtekster. Desuden medvirker et liveorkester bestående af 9 mand under ledelse af kapelmester Mikkel Gomard.

GHOST produceres af Heltemus, der tidligere har stået bag de anmelderroste opsætninger af Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, Into The Woods i Glassalen og Green Day’s American Idiot, der høstede meget ros fra anmeldere ved premieren i Den Grå Hal.

Publiceret 02 March 2019 07:00