De unge albertslundere mødtes med Jan E. Jørgensen, yderst th. Privatfoto.

De unge albertslundere mødtes med Jan E. Jørgensen, yderst th. Privatfoto.

Unge på Borgen: Tog en debat om danskhed

Albertslund Ungdomsråd mødtes med V-politikeren Jan E. Jørgensen

Af
Finn Due Larsen

På tinge Hvad er danskhed egentlig for en størrelse?

Spørgsmålet blev vendt og drejet, da Albertslund Ungdomsråd forleden kiggede ind på Christiansborg. Her gav Jan. E. Jørgensen, folketingsmedlem for Venstre, en rundvisning, og dagen bød også på rig mulighed for en snak om det liberale demokrati, såvel som Christiansborgs lange historie.

Og så altså ikke mindst, fik eleverne sig en god debat i folketingssalen med Jan E. Jørgensen om, hvad danskheden er for en størrelse. En diskussion, der, ifølge folketingsmedlemmet, ikke bør handle om hovedbeklædning, men om det danske demokrati, som det vigtigste alle borgere værner om. Uanset etnisk og religiøst ophav.

Udsigt fra balkonen i folketingssalen. Privatfoto.

Udsigt fra balkonen i folketingssalen. Privatfoto.

Albertslund Ungdomsråd og Venstre-politikeren talte også om, hvad der skal til for, at borgere på kryds og tværs møder hinanden. Og her blev de enige om, at vejen til at nedbryde fordomme om hinanden er at komme ud og møde hinanden. Særligt, når der kan være store afstande i kulturelle skikke.

Men et godt sted at starte er ikke mindst igennem de ungdomspolitiske organisationer.

"Hermed er opfordringen givet videre til Albertslunds unge. Danskhed er meget mere, end tørklæde eller ej. Det er først og fremmest cykelkultur, stearinlys og hygge, og det er, når alle udviser mod på at møde hinanden. Hvad enten man har sin daglige gang i Albertslund eller på Christiansborg", siger Geeti Amiri fra Albertslund Ungecenter.

Publiceret 14 March 2019 05:00