Fra et af møderne i AMC, hvor man diskuterede klubbens fremtid. Arkivfoto

Fra et af møderne i AMC, hvor man diskuterede klubbens fremtid. Arkivfoto

Tidsplan rykket: AMC håber på mere tid til en løsning

Det tager længere tid at opbygge støjvoldene i Hyldagerparken, og derfor får AMC i princippet lov til at køre et år mere

Af
Jørgen Brieghel

klubber På papiret ser det ud til, at Albertslund Motorcenter AMC får et år mere at køre på i Hyldagerparken.

I hvert fald er tidspunktet for, hvornår AMC’s baner rent fysisk nedlægges rykket et år fra 2020 til 2021.

Den melding har man fået i AMC, og det bekræftes i Albertslund Kommune. Her siger kommunikationskonsulent, Janus Enemark Nissen:

”Der er lavet en overordnet tidsplan, hvor det fremgår at banerne ved AMC fysisk nedlægges i 2021. Planen er justeret i forhold til den oprindelige tidsplan, fordi det i detailplanlægningen har vist sig at tage længere tid at få kørt jorden til støjvoldene til Hyldager end først antaget. Men det er stadig planen, at Kommunalbestyrelsen i juni skal tage konkret stilling til AMC’s fremtidige placering, så klubben og dens medlemmer ved hvor klubfaciliteterne skal være fremover”.

Håber på mere tid

Leder af AMC, Peter Larsen er umiddelbart glad for den nye udmelding.

”Nu har politikerne mere tid til at finde en løsning for AMC. Vi opfordrer derfor til at have ro på og give os tiden til stille og roligt at bygge et nyt AMC op fra grunden et andet sted i kommunen. Der tales meget om at droppe de benzindrevne maskiner og køre på el. Vores drøm er, at det kan ske på en bane ved siden af Albertslund Stadion ud til motorvejen, så den generer mindst muligt”, siger Peter Larsen.

”Men hvis vi skal køre endnu et år på banerne i Hyldager, kan det komme på tale at lave en midlertidig investering i et tyndt asfaltlag på de nuværende baner. De er slidte, ligesom lokalerne i øvrigt også er det”, siger Peter Larsen.

Han vil i øvrigt gerne sende et signal til alle unge om, at AMC ikke er lukket og at der arbejdes stærkt på at få banen til at fortsætte – bare et andet sted.

”Alle drenge og piger fra 10 til 18 år, som har lidt motorsportsblod i sig kan fortsat gå i klub og køre cross eller Go-Kart i AMC. Vi er en almindelig kommunal ungdomsklub med motorsport som pædagogisk aktivitet. Kig forbi klubben i Hyldagerparken. Vi har træningsdag 30. marts!”, siger Peter Larsen.

Publiceret 19 March 2019 05:00