Ferrante Fever. Pressefoto

Ferrante Fever. Pressefoto

CPH:DOX – simultanvisning af premierefilm på to biblioteker

Albertslund Bibliotek er med i festivalen CPH:DOX og viser premierefilm og og live-samtaler med hovednavne

Som noget helt nyt deltager Albertslund Bibliotek i filmfestivalen CPH:DOX’ initiativ DOX:DIREKTE, hvor biblioteker over hele landet får mulighed for at bringe CPH:DOX til deres lokalområde.

Årets film tager afsæt i den litterære verden og filmene byder på et møde med forfattere som Karl Ove Knausgård, Elena Ferrante og Stieg Larsson.

I Albertslund bliver der mulighed for at se to af festivalens hovedfilm på henholdsvis Hovedbiblioteket og Bibliotek & Medborgercenter Hedemarken:

’Ferrante Fever’

Onsdag 20 marts fra kl. 19-22 vises Giacomo Durzis ’Ferrante Fever’ på Hovedbiblioteket.

Filmen beskæftiger sig med den storsælgende, italienske forfatter Elena Ferrante, som med sine romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli har vundet både publikums og kritikeres hjerter.

På trods af al den succes, ved ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Filmen ser nærmere på fænomenet Ferrante – på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere og placeret hende på Time Magazines Top 100 over de mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Ferrantes bøger er flere gange filmatiseret – senest som serie – og klip fra filmene sætter stemningen sammen med smukke scener fra det Napoli, hvis historie(r) hendes bøger udforsker og kortlægger. Med indsigtsfulde interviews med litterater som Jonathan Franzen, Roberto Saviano og Ferrantes faste oversætter Ann Goldstein er det umuligt ikke at blive grebet af Ferrante-feberen – hvis man altså ikke allerede er det.

The Other Munch. Pressefoto

The Other Munch. Pressefoto

’The Other Munch’

På Bibliotek & Medborgercenter Hedemarken kan man mandag 25. marts fra kl. 19 til 22 se Joachim og Emil Triers ’The Other Munch’, som omhandler Munch Museet i Oslos samarbejde med forfatteren Karl Ove Knausgaard.

Knausgaard tager imod udfordringen om at præsentere Munchs kunst på en ny og anderledes måde, selvom han aldrig før har kurateret en udstilling.

Filmskaberen Joachim Trier følger Knausgaards forberedelser i månederne op til ferniseringen. Sammen rejser de rundt i Munchs fodspor.

De opsøger de steder, som Munch har afbilledet i sine malerier, hvilket fører til diskussioner af Munchs malerier, tematikker og anderledes nytolkninger af værkerne. Knausgaard åbner langsomt op for sine tvivlstanker om udstillingen. Dokumentaren (som er co-instrueret af Triers bror Emil) bliver et dobbeltportræt af to af Norges store kunstnere – forfatteren Knausgaard og maleren Munch. Fremvisningen afsluttes med efterfølgende talk med Karl Ove Knausgård og Joachim og Emil Trier.

Publiceret 20 March 2019 07:00