Kom og tag formands-stafetten op, lyder opfordringen fra Ole Kristensen, tv., og Troels Busk. Foto: due.

Kom og tag formands-stafetten op, lyder opfordringen fra Ole Kristensen, tv., og Troels Busk. Foto: due.

Succesrig forening spejder efter ny formand

Albertslund Kunstforening har i 20 år haft Troels Busk som formand. Nu takker han af og håber at nye kræfter vil tage over

Af
Finn Due Larsen

Kunst I snart 30 år har Albertslund Kunstforening været en vigtig og succesrig del af kultur- og fritidslivet i Albertslund.

Foreningen har formået at holde sig kørende med stor tilslutning, det seneste medlemstal er tæt på 200. Aktivitetsniveauet er højt, der arrangeres op mod otte udstillinger om året, ture ud af huset, galleribesøg og mange andre arrangementer.

I de 20 af årene har det været med Troels Busk som formand, men han har nu valgt at stoppe.

"Jeg har brugt oceaner af tid, men nu må nye kræfter tage over. Jeg har nået en alder, hvor jeg gerne vil have mere tid til børn og børnebørn", siger den 72-årige Troels Busk.

Ønsket om nye kræfter har vist sig at være lidt en udfordring, forklarer han og Ole Kristensen, der også sidder i bestyrelsen:

"Der er ingen der har overskud til det. Mange af os er jo ældre, og derfor vil give have nogle der er yngre end os med", siger den 74-årige Ole Kristensen.

Skal nok være mentor

Derfor håber de gennem en opfordring i avisen at få nogen til at melde sig som formand. Og der er tid nok og masser af opbakning at hente, forsikrer de om:

"Vi holder generalforsamling til september, og jeg vil sørge for at hjælpe den nye formand godt i gang. Jeg skal nok være mentor", griner Troels Busk.

Det er vigtigt for bestyrelsen at understrege, at kunstforeningen er en succeshistorie:

"Vi er ikke nødlidende, men tværtimod på højdepunktet. Vi er vokset stille og roligt, fra at vi i mange år lå omkring 100 medlemmer, til 200 de senere år", siger Ole Kristensen, og Troels Busk føjer til:

"Vi har en solid økonomi og et højt niveau. Vi er meget anerkendt, både blandt kunstnere og andre kunstforeninger."

Program frem til januar

På den baggrund ville det da være alt for trist, hvis foreningen skulle lukke. Og det bliver konsekvensen, hvis ikke en formand melder sig på banen inden generalforsamlingen:

"Vi har et program lagt fast frem til januar, og så må vi i værste fald lukke her. Men det tror vi ikke på, for det vil ikke bare være trist for os, men for hele lokalområdet som sådan. Vi bidrager jo til at der sker så meget her", siger Troels Busk.

Interesserede kan kontakte foreningen på mail albkunst@albertslund.dk, eller via hjemmesiden www.albkunst.dk.

Publiceret 06 April 2019 06:00