Malene Dyrholm er klar til uddeling af gratis påske-mad. Foto: nemlig.com.

Malene Dyrholm er klar til uddeling af gratis påske-mad. Foto: nemlig.com.

Jule-succes gentages: Deler gratis mad ud i påskedagene

Stop Spild Lokalt Albertslund er klar to aftener i påskedagene

Af
Finn Due Larsen

Hjælp Hvorfor smide overskudsmad ud fra butikkerne? Hvorfor ikke bare uddele den til mennesker i lokalområdet og lade dem spise det, når det nu intet fejler?

Det er princippet bag Stop Spild Lokalt Albertslund, der i juledagene fik stor succes med at uddele gratis mad efter butikkerne havde lukket. Nu gentages succesen i påskedagene.

Stop Spild Lokalt Albertslund samler overskudsmad fra butikker i Albertslund og nærliggende byer, og maden bliver uddelt onsdag den 17. april og påskelørdag den 20. april, begge gange fra det gamle Nordealokale i Albertslund Centrum fra klokken 21.30-22.30.

Her kan borgere fra Albertslund og omegn komme og hente mad til påskedagene. Herudover vil foreningen i samarbejde med hjælpeorganisationer og netværk målrette en del af maden til økonomisk trængte.

"Vi håber at kunne gentage succesen fra vores maduddeling i julen", siger Malene Dyrholm, der er formand for Stop Spild Lokalt Albertslund og netop er blevet kåret som en af Hverdagens Helte i Albertslund Posten.

"Erfaringen fra andre byer, der både har prøvet uddeling af overskudsmad i julen og i påsken viser dog, at mængden af overskudsmad er væsentligt mindre i påsken, så vi forventer ikke at nå op på de 10 tons mad, som vi gjorde i julen."

Stor opbakning

Initiativet møder stor opbakning hos både butikker og borgere, der vil give en hånd med på dagen.

"Vi har fået henvendelser fra mere end 50 frivillige, der vil hjælpe med at hente maden, sortere den og dele den ud. Mange af de frivillige er også med i vores daglige uddeling fra BlokArt, men også andre vælger at bruge deres påskedage på at støtte op om den gode sag", siger Helene Eskildsen fra Agenda Center Albertslund, og fortsætter:

"Siden den store juleuddeling er der sket rigtig meget i foreningen. Vi har fået lov at låne et midlertidigt lokale i BlokArt til vores daglige uddeling, men lokalet er meget lille og vi venter stadig på, at kommunen hjælper os med at finde et større sted."

Følgende butikker har indgået et samarbejde med Stop Spild Albertslund om uddeling af deres overskudsmad:

Føtex Albertslund, Føtex i Glostrup, Fakta Albertslund, Rema 1000 Albertslund, Kvickly Albertslund, Kvickly Taastrup, Rema 1000 Taastrup, Superbrugsen Vallensbæk, nemlig.com og Aldi i Albertslund og tilstødende byer.

Foreningen opfordrer til, at man selv tager en bærepose med til maduddelingen.

Man kan kontakte foreningen via dens Facebookside: Stop Spild Lokalt (Albertslund). Her kan man også se åbningstiderne for den daglige maduddeling i BlokArt.

Publiceret 11 April 2019 11:08