Lisbeth Mathiesen demonstrerer, hvordan man booker bil på www.albertslund-delebil.dk. Foto: Agenda Center Albertslund

Lisbeth Mathiesen demonstrerer, hvordan man booker bil på www.albertslund-delebil.dk. Foto: Agenda Center Albertslund

Styr på mange bookinger når byen deler biler

El-bilerne er på vej til Albertslund Delebil der har 180 medlemmer og 24 biler

samkørsel Med 180 medlemmer, 24 biler og lige så mange daglige udlejninger, er der noget at holde styr på for Albertslund Delebil. Men det går fint.

”Vi har fået et nyt bookingsystem, for at kunne håndtere de mange udlejninger”, fortæller formand for Albertslund Delebil Lisbeth Mathiesen.

”Som med alt andet nyt, har det krævet noget ekstra, at få det på plads og få det til at fungere, men det gør det heldigvis nu, til glæde for os alle – både alle os der er med i Albertslund Delebil, men jo sådan set også for alle andre. For når vi nu kan håndtere flere medlemmer i Albertslund Delebil, så betyder det også, at vi frigiver plads til alle andre på veje og P-pladser, fordi vi ikke behøver at have en bil hver”.

Underskud

Foreningen har netop holdt sin årlige generalforsamling, hvor bestyrelsen på grund af udgifterne til det nye bookingsystem, var nødt til at fremlægge et årsregnskab med et større underskud.

”Men vi er en velpolstret forening, med en god økonomi, der sparer op til den slags investeringer”, fortæller Lisbeth Mathiesen.

”Det er en del af hele konceptet med Delebilen. Medlemmerne skal vide, hvad det koster, og der skal ikke komme udgifter oven i. Hos os ryger man ikke ind i uforudsete udgifter, som hvis du har din egen bil, og pludselig står med et udstødningsrør, der skal skiftes”.

El på vej

År 2018 blev også året, hvor foreningen endelig fik sin første el-bil.

”Det har vi arbejdet på længe. Derfor var det også en stor tilfredsstillelse, da det endelig lykkedes. Men det er bare vanskeligere med en el-bil i en delebilsforening, for i modsætning til benzin og diesel, så er der noget logistik med, at der skal indregnes ladetid, inden den næste kan komme ud og køre i den. Det største problem var dog at adgang til en ladestander. Men i samarbejde med Gate 21 og kommunen lykkedes det også. Heldigvis har medlemmerne taget el-bilen godt til sig, og det er da også en fornøjelse at køre i den – og så med næsten ren CO2-samvittighed”.

Udskiftninger

På planen for 2019 står bl.a. en udskiftning af 12 biler. Det handler om seks Hyundai i30 stationcars, fem Corsaer og en Toyota Verso.

”Bilerne skifter vi typisk, når de er fire år gamle. På den måde har medlemmerne altid tip-top biler at køre i”, lyder det fra formanden.

Albertslund Delebil vil være til stede på Grøn Dag lørdag 4. maj på Materialegården. Der kan man komme og få mere at vide om, hvordan Albertslund Delebil fungerer, hvordan man booker og i det hele taget om, hvordan livet er som delebilist.

Publiceret 11 April 2019 07:00