Sådan så det ud, da 7. klasse på Herstedlund Skole aktionerede imod de nationale tests. Foto fra Vivi Nør Jacobsens video på Facebook.

Sådan så det ud, da 7. klasse på Herstedlund Skole aktionerede imod de nationale tests. Foto fra Vivi Nør Jacobsens video på Facebook.

Se video: 7. klasse-elever møder Løkke ved protest-aktion på Christiansborg

Elever på Herstedlund Skole demonstrerede imod nationale tests

Af
Finn Due Larsen

Elever fra Herstedlund Skole har i den forgangne demonstreret imod de nationale tests. Demonstrationen, der var annonceret i forvejen, foregik onsdag foran Christiansborg.

Statsministeren Lars Løkke Rasmussen var forbi og se de unges bannere, og hørte dem synge. Det optog Vivi Nør Jacobsen en lille video af - se videoen her.

Demonstrationen fandt sted efter 7. klasse besluttede at boykotte de nationale tests.

"Det gør vi fordi, det er blevet afsløret, at testen ikke er pålidelig. At alle de nedture man har haft på grund af denne test, kan have været helt unødvendige, synes vi er respektløst. Vi føler, vi er blevet svigtet", siger Aksel Porse Nør Sørensen fra 7. klasse.

Budskabet var klart fra eleverne på Herstedlund Skole. Privatfoto.

Budskabet var klart fra eleverne på Herstedlund Skole. Privatfoto.

"Især føler vi os svigtet, af de politikere der på trods af kritikken, stadig vil beholde testene. Det føler vi fordi, udover de nyudpegede fejl, har der altid været problemer med testene. For eksempel får læreren ofte ikke det rigtige billede af hvad eleven i virkeligheden kan. Og det er jo ikke så godt for de børn, som bliver vurderet som middel eller over middel, men som i virkeligheden er under middel og derfor har brug for noget ekstra hjælp."

Han tilføjer, at fra nu af og indtil testene fungerer ordenligt, vil eleverne ikke trykke på startknappen.

Aktionen bakkes op af en af forældrene i klassen:

"Jeg er selv far til en af de unge demonstranter, og jeg synes bestemt deres budskab er vigtigt, og at de fortjener at blive hørt så meget som muligt", siger Peter Gyemose.

Publiceret 14 April 2019 06:00