Susanne Storm Lind talte ved 4H Klubbens 25 års dag. Foto: Tanja Mikkelsen

Susanne Storm Lind talte ved 4H Klubbens 25 års dag. Foto: Tanja Mikkelsen

25 år med hånd, hoved, hjerte og helbred

4H Klubben fejrede 25 års jubilæum på Toftegården

Af
Jørgen Brieghel

for dyr ”I 25 år har klubben arbejdet utrætteligt for, at medlemmerne skal få en motiverende og omsorgsfuld omgang med dyr samt andre mennesker”, sagde Susanne Storm Lind, formand for Folkeoplysningsudvalget, da hun lørdag før påske talte til 4H Klubbens 25 års jubilæum.

Festen blev holdt på Toftegården.

”Børnene er med til at være igangsættende – opfindsomme og nytænkende i forbindelse med hverdagen på gården. De unge sendes på leder-kurser, der er hygge-weekender og I deltager på dyrskuer, i udflugter og I stiller altid velvilligt op, når kommunen kalder på jeres dyr og børn”, sagde Susanne Storm Lind.

Toftegårdens 4H klub blev startet i foråret 1994, efter at en konsulent fra Landbo Ungdom og 4H, kontaktede Toftegården. På et efterfølgende møde med personale og forældre fortalte han om sit arbejde. Den daværende leder af Toftegården, Ove, blev med opbakning fra det øvrige personale på Dyregården, inklusiv den kommende leder Ole Damsgaard Olsen, og forældrene, enige om, at det gav god mening at starte en 4H klub, da ideologien passede fint sammen med den udvikling, man ønskede på gården.

Det betyder 4H

De 4 H’er står for – Hånd – Hoved – Hjerte - Helbred

Formålet for 4H klubben er at skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige og engagerede børn og unge ved de praktiske og kreative aktiviteter i forbindelse med natur, dyr, jord og mad.

”Det forsøger 4H at tilgodese ved at tilpasse klubbens aktiviteter, så de indgår som en naturlig del af det daglige arbejde og årets gang på Toftegården - og dermed er 4H klubben en integreret del af livet omkring og på Toftegården”, fortalte Susanne Storm Lind.

”Igennem årene har her været en del sårbare børn og unge, der ved at komme på gården har fået mange positive og givende oplevelser – og derved mere selvværd. Dette skyldes igen, det gode samarbejde mellem gårdens ansatte og 4 H Klubben”

Klubben hædret

To af beviserne på, at vi her i Albertslund Kommune sætter stor pris på det arbejde, der bliver gjort er, nemlig at ”4H Klubben Toftegården” blev valgt, som ”Årets Forening i 2009” og at formanden Susanne Petersen blev valgt som ”Årets Ildsjæl” 2016.

”Jeg håber, at I - 4H-klubben, sammen med vores helt specielle ”Toftegården” - vil fortsætte i mange år endnu, med at give os alle – unge som ældre – muligheden for at opleve en bondegård i funktion – samt en ro og nærvær, som er helt unikt” sluttede Susanne Storm Lind og ønskede stort tillykke.

Publiceret 16 April 2019 06:00