"Endnu en fin redelighed, du har bragt mig i..." Jo, ligheden er slående.

Ugens film: Den store Marvel-finale - og Gøg og Gokke

"Endgame" er den længe ventede afslutning på superhelte-sagaen. "Gøg og Gokke" genskaber det udødelige komikerpar

Af
Finn Due Larsen

Film Det er ingen overdrivelse at sige, at "Endgame" er en af årets mest med spænding imødesete film.

Superheltefilmen er det fjerde og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte Avengers, som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Handlingen tager udgangspunkt i de forfærdelige hændelser i forgængeren, "Infinity War", hvor Thanos udryddede halvdelen af Jordens befolkning og med ét også knækkede Avengers-holdet. Nu samles de resterende helte en gang for alle til et endeligt og episk opgør.

Actionfilmen afslutter en serie på hele 22 superhelte-film siden 2008. Hvis man da ellers tør bruge ordet "afslutning" i Hollywood med skråsikkerhed...

Filmen får premiere i Albertslundbiograferne onsdag, og dagen efter følger en premiere på en film som for mange har været ventet med lige så stor længsel - "Gøg og Gokke".

’Endgame’ bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser. Pressefoto

’Endgame’ bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser. Pressefoto

Tilbage til Storbritannien

Filmen følger Oliver Hardy og Stan Laurel, som helt tilbage i stumfilmens tid blev verdenskendt for deres komiske slapstik og herlige barnlige optrin. Det er dog ikke kun deres fascinerende og tryllebindende komiske talenter, filmens instruktør Jon S. Baird har valgt at fokusere på, men årene efter de to komikeres imponerende karriere.

Da duoen forsøger at genstarte karrieren med en tour til efterkrigstidens Storbritannien, viser det sig, at de ikke nyder den samme popularitet som de tidligere gjorde i biograferne. Desuden går touren ikke helt som ønsket, og da også snart helbredet og deres indbyrdes forhold skranter, er spørgsmålet om denne rejse vil blive Stan og Ollies svanesang?

I hovedrollerne som Stan Laurel (Gøg) og Oliver Hardy (Gokke) ses britiske Steve Coogan og John C. Reilly.

Publiceret 17 April 2019 05:00