Der blev hygget igennem i centret. Foto: Peter Jacobsen.

Der blev hygget igennem i centret. Foto: Peter Jacobsen.

Ville vise det kærlige Albertslund: Hyggede sammen mod hadet

Der er et alternativ til enten at protestere eller at gøre ingenting, siger arrangør

Af
Finn Due Larsen

Sammenhold "Gruppekram, grupppekram!"

Ordene gjaldede ud over Albertslund Centrum mandagen før påske. Samme dag som der andre steder i byen var voldsomme optøjer på grund af Rasmus Paludans bebudede demonstration, lød der helt andre, kærlige budskaber fra centret.

En flok albertslundere, der både talte etniske danskere og borgere med anden etnisk baggrund, var mødtes ved scenen i Centrum for at synge, danse og hygge sig sammen - og altså også praktisere "gruppekram".

Alt sammen for at vise, at der findes et andet og mere fredeligt Albertslund end det omverdenen fik at se den dag - som var fyldt med had fra flere sider.

"Jeg fik ideen efter at have set de afbrændinger der var i byen. Jeg blev ked af det og tænkte: Hvad kan jeg gøre?, og forsøgte først at arrangere en koncert", siger Diana Vang.

Så er der gruppekram! Foto: Peter Jacobsen.

Så er der gruppekram! Foto: Peter Jacobsen.

Holder sammen på tværs

Sammen med Dorthe Ermark skrev hun blandt andet til Suspekt, men det lykkedes dog ikke at få hverken dem eller andre til at spille på dagen.

"Så i stedet hyggede vi på andre måder - med slik, kager, dans og musik."

Målet var klart, forklarer hun:

"Vi ville vise, at der findes et Albertslund, der holder sammen på tværs - og at der er et alternativ til enten at protestere eller sidde derhjemme og ikke gøre noget. Nemlig at mødes til hygge og sang."

Hvis Rasmus Paludans mission var at vise, at Albertslund er et sted fyldt med uro på grund af mange etniske minioriteter, så kunne han godt tro om igen, siger Diana Vang:

"Helt generelt synes jeg der er en rigtig god stemning omkring integrationen her. Selvfølgelig er der problemer nogle steder, men det er slet ikke virkeligheden at påstå at det er det generelle billede. Derfor synes vi det var vigtigt at vise det stik modsatte."

Publiceret 18 April 2019 07:00