Hvem kan stå for disse bakkesangerinder? Foto: due.

Hvem kan stå for disse bakkesangerinder? Foto: due.

Se billederne: Albertslund spiste sammen - og tog sig en fællessang

Stor opbakning og festlig stemning, da Albertslund var med i det landsdækkende initiativ, "Danmark spiser sammen"

Af
Finn Due Larsen

Samvær "Jeg drømmer mig tilbage til den gamle pavillon..."

Der var ikke et øje tørt, da bakkesangerinderne, akkompagneret af Per Spillemand, gav den gamle traver for fuld hals onsdag middag.

I Det Åbne Aktivitets- og Træningstilbud på Stationsporten blev der sunget godt igennem fra de omdelte hæfter. Temaet var "Turen går til Bakken og Korsbæk", så stemmebåndene blev luftet til alle de gode, gamle danske slagere fra Matador-seriens tid.

Det festlige indslag kom efter de godt 35 fremmødte gæster havde hygget med fællesspisning. Altsammen som led i den landsdækkende begivenhed, "Danmark spiser sammen".

"Du er min øjesten..." Jo, Per "Spillemand" Gustafsson gjorde hvad han kunne for at charmere sig ind hos denne dame...

Albertslund var ligesom andre byer i landet med, da kommunen er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed og derfor støttede op om initiativet.

Brugerne af Det Åbne Tilbud var blevet opfordret til at tage en ven, bekendt eller nabo med til fællesspisningen, og derudover var der inviteret borgere på udvalgte adresser - Tårnet, Stationsporten 6 og beboere på adressen Bækgården 9 - til at komme og være med til middagsbordet.

Udover Per Spillemand, alias Per Gustafsson, deltog også Cykling uden Alder, og deltagerne kune blive fragtet til og fra arrangementet. Under fællesspisningen kunne interesserede få en prøvetur i cyklen og måske få blod på tanden og booke en rigtig tur.

Hygge over fællesspisningen. Godt 35 albertslundere var mødt frem.

Hygge over fællesspisningen. Godt 35 albertslundere var mødt frem.

"Det er dejligt at se, hvor mange der er med i dag", siger Kathrine Bjerring Ho, udviklingsmedarbejder og projektleder i Albertslund Kommune, der på dagen også var udnævnt til bakke-sangerinde.

"Det er ikke første gang arrangementet finder sted, men det er først i år at vi som kommune går "all-in" på det", siger hun.

Publiceret 25 April 2019 07:00