Per Berner klarer sig med bil og iPad, og uden kontor. Foto: due.

Per Berner klarer sig med bil og iPad, og uden kontor. Foto: due.

Bedemanden klarer den med bil og uden kontor

Per Berner har slået sig op på et nyt, "rullende" koncept

Sidste vilje Hvorfor skal folk komme til bedemanden? Lad dog hellere bedemanden komme til dem.

Nogenlunde sådan tænkte Per Berner, da han efter 12 år som bedemand i Albertslund nåede frem til, at bedemandsarbejde kunne udføres på en smartere måde.

Derfor sagde han sit job op og tog på et iværksætterkursus, så han kunne blive klædt ordenligt på til at drive forretning. Derefter stiftede han anpartsselskabet FolkeBegravelse og gik i gang med at være helt sin egen herre.

Han besluttede som noget af det første at sætte fokus på at formindske omkostningerne for kunderne.

"For det første er den velkendte limousine-rustvogn blevet afskaffet. Den er utroligt dyr at fremstille, fordi den skal skæres over på midten og forlænges. Taget skal også forhøjes, og vognen skal forsynes med specielt fremstillede ruder", fortæller Per Berner.

Derfor anvender han i stedet en type bil, som kommer med de rigtige dimensioner fra fabrikken, så selv om vognen er fint indrettet, koster den kun en tredjedel af en almindelige rustvogn.

For det andet har firmaet sagt hel farvel til bedemandsbutikken. Kontoret er blevet "pakket ned" i en iPad, og er blevet gjort digitalt. I stedet for at mødes til samtale hos bedemanden, kommer Per og hans ansatte ud og møder folk i deres egne, trygge omgivelser, og på iPad præsenteres alt det, som er nødvendigt, for at folk kan få lige præcis den bisættelse eller begravelse, som de ønsker.

"Det nye koncept har også en positiv indvirkning på klimaet, for det er klart, at når rustvognen ikke kræver en så omfattende forarbejdning, og når mødelokaler, kontorer og næsten alt papir er afskaffet, er det en klar gevinst for miljøet", siger Per Berner.

due

Publiceret 28 April 2019 08:00