Projektet fra Fællesheden forestiller sig, at boligerne på Hjørnegrunden kan se sådan ud. Tegning: Fællesheden

Projektet fra Fællesheden forestiller sig, at boligerne på Hjørnegrunden kan se sådan ud. Tegning: Fællesheden

Klar til at bygge seniorboliger på Hjørne- og Stensmosegrunden

De to grunde er solgt, og Fællesheden vil opføre senioregnede boliger på de tomme arealer

Af
Jørgen Brieghel

boliger Salget af de tomme grunde Hjørnegrunden i Herstedvester og Stensmosegrunden ved Randager er nu gennemført, og Propreco A/S har indbetalt 21,5 mio. kr. til kommunen.

Det oplyser Albertslund Kommune på sin hjemmeside. Det betyder, at Albertslund kan se frem til 38 senioregnede boliger på Hjørnegrunden og 44 senioregnede boliger på Stensmosegrunden.

Propreco A/S forventer at gå i gang med de første jordprøvetagninger med det samme og oplyser, at der er forventet indflytning i foråret 2021.

Det bliver Proprecos koncern-/datterselskab Fællesheden, der skal stå for udvikling af de senioregnede boliger, der er udviklet i forbindelse med udviklingsaftalen med Albertslund Kommune.

Visionen

Fælleshedens vision er seniorboliger for alle; sunde, betalelige og vedligeholdelsesfrie boliger i tæt samspil med Albertslund som grøn by. Hertil er der lagt et større arbejde i forebyggelse af evt. skimmelsvamp, oplyser Fællesheden i en pressemeddelelse.

Fællesheden bygger i første omgang 82 lejeboliger på de to grunde og håber senere at bygge et antal mere i Roholmparken. De 82 boliger på Stensmosegrunden og Hjørnegrunden er med planlagt indflytning i starten af 2021.

Læs om projektet

”Nu har de ydre rammer på pladser, men vi mangler meget af det menneskelige indhold, som skal gøre Fællesheden til et endnu bedre sted at bo for seniorer. Hertil har vi stadig brug for input fra Albertslundere, som kunne tænke at bo i Fællesheden og opfordrer alle interesserede til se nærmere på www.fællesheden.dk, hvor det også er muligt at uforpligtende skrive sig på venteliste til de kommende boliger”, siger direktør David Ernst-Sunne fra Propreco, som har udviklet koncept Fællesheden.

Lige nu er Hjørnegrunden i Herstedvester tom. Arkivfoto: brie

Lige nu er Hjørnegrunden i Herstedvester tom. Arkivfoto: brie

Albertslund Kommune og Propreco Development indgik i marts 2018 en udviklingsaftale med forkøbsret om udvikling af senioregnede boliger for de tre kommunale grunde 'Hjørnegrunden', 'Stensmosegrunden' og i 'Roholmparken'. Udviklingsaftalen blev indgået, fordi Albertslund Kommune havde et ønske om hurtigt at kunne få bygget boliger til seniorer, og fordi Propreco Developments ville udvikle projekter, de kan bruge som reference til seniorboligprojekter andre steder i landet.

Laboratorium

Opskriften fra Albertslund skal med andre ord være en slags udviklingslaboratorium for en boligform, der kan udbredes til andre dele af Danmark.

Da salget blev behandlet på kommunalbestyrelsens møde blev indstillingen vedtaget, idet Enhedslisten ikke kunne tiltræde. Dansk Folkeparti og SF undlod at stemme.

Publiceret 02 May 2019 06:00