Musikskolen foldede sig ud. Fotos: Kim Matthäi Leland

Musikskolen foldede sig ud. Fotos: Kim Matthäi Leland

Se billederne: 50 års drømme og energi komprimeret ned til to timers oplevelse

Musikskolen fylder 50 år og det blev fejret med en fantastisk koncert i Musikteatret lørdag

Af
Jørgen Brieghel

jubilæum Musikskolens liv har været præget af drømme og visioner og båret af ildsjælenes ukuelige energi.

50 år er gået, siden frøene til en kommunal musikskole blev sået i den nye by på den bare mark.

Siden gik det vist meget godt, som man siger.

Lørdag fik vi to timers komprimeret opvisning i, hvordan Albertslund Musikskole har udviklet sig gennem årene. 50 års drømme og energi blev fyret af foran et begejstret publikum i MusikTeatret.

Vi hørte naturligvis symfoniorkestret, og vi fik smagsprøver fra de bands og de solister, som lige nu er synonym med musikskolen.

Der var gæstesolister – bl.a. Amin Jensen, og midt i Morten Praëms Albertslundsang fik den nuværende borgmester Steen Christiansen lov til at dirigere – til tonerne af Kong Christian.

Musikskolens nuværende leder, Ulrik Skat Sørensen var i topform og optrådte senere med Morten Praëm i glittersmoking og stor sang til Beatles Hej Jude.

Ildsjæle

Men inden da var der sagt ord. Ulrik Skat trak historien op:

”Vi skal tilbage til slut 60’erne og start 70’erne hvor driftige og visionære ildsjæle fandt på at musikundervisning skulle formaliseres og etableres som selvstændige skoler. Indtil da havde meget musikundervisning ligget i folkeskoleregi med mere løs karakter. De ildsjæle vi i Albertslund skal tænke tilbage på er f.eks. Ib Lund, Morten Praëm og Finn Aaberg. Men udover det også alle de passionerede undervisere, som gennem tiden har været med til at opbygge og præge Musikskolen. Uden dem var der ingen musikskole!”, sagde Ulrik Skat.

1992 var et særligt år

Borgmester Steen Christiansen, der i dagens anledning bar borgmesterkæden, roste også dem der startede det hele – ikke mindst hans forgænger, Finn Aaberg. Og så nævnte Steen Christiansen lige året 1992:

”1992 står som et særligt år i historien. Ikke kun fordi Danmark vandt guld til EM i fodbold. Men også i historien om Musikskolen, for i 1992 løftede kommunen Musikskolen til et nyt niveau. Det var ikke mindst min forgænger Finn Aabergs fortjeneste. Med ønsket om et symfoniorkester i musikskoleregi blev et nyt lydniveau skabt i byen. Forarbejdet i 1992 begyndte og syv år senere spillede symfoniorkestret sin første koncert. Og i dag står det som miraklet fra Albertslund, som Lotte Heise vidst har sagt om det. Det er jeg meget enig i”, sagde Steen Christiansen.

Inden han opfordrede til at råbe tillykke til Musikskolen satte han institutionen på landkortet:

”Musikskolen har i høj grad fortjenesten for, at Albertslund er en by med musik i. Rigtig mange gange tak for det. Og bliv endelig ved med det. Det er jeg sikker på, at det nye ledelsesteam med Ulrik og Morten vil gå i spidsen for og styre Musikskolen mod nye højder i årene, der kommer sammen med de dygtigere medarbejdere og de engagerede elever”.

Har man fået lyst til at være en del af denne fest, kan vi fortælle, at det netop er i disse dage, man kan melde sig til Musikskolens nye sæson.

Alle fotos: Foto: Kim Matthaï Leland

Publiceret 13 May 2019 10:21