Fra DM i Skills, hvor Mikkel Victor Larsen gik hele vejen. Pressefoto.

Fra DM i Skills, hvor Mikkel Victor Larsen gik hele vejen. Pressefoto.

Slået fast med syvtommersøm: Mikkel er Danmarks bedste

20-årig albertslunder vandt titlen som bedste tømrerelev ved DM i Skills og skal nu til VM

Af
Finn Due Larsen

Danmarks bedste tømrerelev hedder Mikkel Victor Larsen og bor i Albertslund.

Det kan slås fast med syvtommersøm efter DM i Skills 2019. Ved konkurrencen i april i Næstved, hvor håndværkere fra hele landet mødtes til dyst, strøg den 20-årige Mikkel helt til tops i kategorien "Danmarks bedste tømrerelev".

Sejren betyder, at Mikkel nu skal til VM i Kazan i Rusland i slutningen af august.

"Det var da fedt. Jeg følte det som helt urealistisk", fortæller en glad Mikkel Victor Larsen.

Han dystede i en gruppe med fem fra hver region, og hans opgave bestod i over flere dage at fremstille en såkaldt blide. Det er et særligt apparat fra middelalderen, der blev brugt i krige til at kaste tunge genstande over flere hundrede meter.

"Det er inspireret af Middelaldercentret i Nykøbing Falster", forklarer Mikkel.

"Den var ikke svær at lave, men meget tidskrævende."

Undervejs følte han sig rimeligt godt med, og mod slutningen så det godt ud:

"Jeg kunne godt se jeg var foran de andre, men jeg turde ikke rigtigt tro på det. Det var ret vildt, da jeg vandt", griner han.

Ikke ti tommelfingre

Nu kan han skrive en god titel på sit CV og visitkort, og det er ikke så ringe endda, slår han fast:

"Nu har jeg da papir på, at jeg ikke har ti tommelfingre på hver hånd. Det må da forbedre karrieremulighederne", griner Mikkel igen.

Han arbejder lige nu hos MT Højgaard på et projekt på Nørrebro, samtidig med at han passer sin skole i Rødovre. Til august går turen så til Kazan i Rusland, hvor den 20-årige elev selvfølgelig krydser fingre for at komme endnu længere.

"Lad os nu se. Det bliver da en kæmpe oplevelse", siger han.

Hvad er Skills?

SkillsDenmark holder hvert år DM i Skills - Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser - og sender hvert andet år et dansk håndværkerlandshold til WorldSkills - verdensmesterskab for unge, der er i gang med eller netop har afsluttet en teknisk eller merkantil erhvervsuddannelse. SkillsDenmark er også med til EuroSkills, europamesterskaberne for unge, der er i gang med eller netop har afsluttet en erhvervsuddannelse.

Målet med det nationale mesterskab og de internationale konkurrencer er at fremme godt håndværk, højne niveauet på erhvervsuddannelserne og give flere unge lyst til at tage en håndværksuddannelse.

Publiceret 14 May 2019 07:00