Bunden renses, inden åbningen. Privatfoto

Bunden renses, inden åbningen. Privatfoto

Så er det på lørdag: Badesøen åbner sæson nummer 47

Sikkerheden og vandkvaliteten er i top, og der er i år mange flere aktiviteter og muligheder end før

Af
Jørgen Brieghel

sommer Bakkens Horn spiller. Det er en tradition, og det vil de også gøre lørdag 25. maj kl. 8, når Badesøen åbner for sin sæson nummer 47.

På åbningsdagen er der gratis adgang indtil kl. 9, og der bydes foruden hornmusik på tale, morgenmad, smagsprøver på pandekager m.m.

Så er der ellers åbent for en sæson, hvor Badesøen byder på endnu flere tilbud og aktiviteter end nogensinde før.

Børneområdet

”Vores største attraktioner er naturligvis det store, runde bassin med rutsjebanerne. I år har vi ændret nedslaget for den ene vandrutsjebane, så man ikke ender helt ude i det dybe vand. Det giver forhåbentlig færre ubehagelige overraskelser for ikke-svømmere”, siger Berit Madsen Jacobsen, souschef i Albertslund Idrætsanlæg. ”Samtidig har vi gjort mere ud af sikkerheden for gæsterne, så der fremover skiltes med forskellige opdelinger af bassinet, der tydeligt fortæller gæsterne, hvor børn må bade alene eller med en voksen, og hvor kun svømmere må være”.

”Børnene får det endnu bedre i år”, siger Berit Madsen Jacobsen. ”Der er etableret helt nye legepladser. En hvor de mindste kan lege i fred og ro, og en for de større børn med svævebane på arealet”.

Og så er rygningen i år fjernet fra børneområdet.

Sol og appetit

Når man er færdig med at bade, vil man slappe af og nyde den sol, der forhåbentlig bliver meget af. Badesøen har nogle dejlige udearealer, og palmerne er ved at komme, så de er klar til åbningen.

Der bliver flere palmer, og der bliver flere solsenge, man kan slappe af i. De første solsenge sælges i forsalg, når man køber billet ved indgangen.

Så er der gjort klar til Badesøens åbning.

Så er der gjort klar til Badesøens åbning.

Efter solbadningen, har man samlet appetit. I år bliver der satset meget på lækker streetfood. Man vil kunne købe thairetter, burgers og pandekager fra tre mobile madvogne, der hver dag er at finde på Badesøens område. Til gengæld er der så skåret lidt ned på badesøens egen madproduktion. Det vil primært blive franske hotdogs og parisertoasts.

En Badesø-vaffel, som i år bliver ekstra stor, det skal man have. Og i år kan man også få softice og candyfloss.

Badesø Festival

Aktiviteterne toppes jo i sagens natur af Badesøen Festival, der i år finder sted for 3. år i træk. I år er det 10. august, og man kan læse meget mere om det på hjemmesiden www.badesoen.dk

Løbende bliver der musik og underholdning for familierne. Der er f.eks. onsdags-grill fra skolesommerferien, som udvides med de to fredage 28. juni og 23. august. Der er sat griller op på området, hvor man kan tilberede sin egen mad og købe drikkevarer i Badesøen. Der er musik hver gang, og man kan følge med på Facebook for at se, hvem der optræder.

28. juli bliver der stor familiedag med musik og gøgl for børnene med bl.a. Trolle & Tormod og trylleshow.

Legepladser for de små og for de større børn. Privatfoto

Legepladser for de små og for de større børn. Privatfoto

Fødselsdag i Badesøen

Og til slut skal vi minde om, at fødselsdagskonceptet, som man kender fra svømmehallen – hvor man kan hyre området til at holde sin fødselsdag – rykker med ind i Badesøen i år. Hold børnenes fødselsdag i Badesøen!

Alt i alt er der altså lagt op til en forrygende sæson – om vejrguderne ellers er friske på at følge med!

De seneste uger har Badesøens personale arbejdet på at få alt gjort klar til den store åbning. Bassinet er fyldt og renset, der er skruet op for varmen, der er sat stole og solvogne ind, flyttet palmer omkring, vandkvaliteten er sikret, og livredderne gjort toptunede til at sikre en god og tryg sæson for alle gæster.

Kom selv og oplev det hele, når det går løs med trut og traditioner fra 25. maj kl. 8!

Publiceret 17 May 2019 06:00