Flemming Andersen (V).

Flemming Andersen (V).

Tre lokale skarpe: Trafik, ghettoer og uddannelse er vigtigst

Vestegnen skal have del i pulje til bekæmpelse af trafikstøj, mener Flemming Andersen (V)

Af
Finn Due Larsen

Valg 1. Hvad mener du at kunne gøre for Albertslund og albertslunderne, hvis du kommer i Folketinget?

En af mine mærkesager er ’For Vestegnen’, og helt basalt handler det om få fokus på Vestegnen inde på Christiansborg. Vi hører ofte om jyske motorvejsmafiaer m.m., men man hører aldrig Vestegnen nævnt i en politisk sammenhæng fra folketinget. Det vil jeg gerne ændre, og som født, opvokset og bosiddende på Vestegnen, er jeg som folketingskandidat tæt på, og let tilgængelig for borgerne i Albertslund.

2. Hvad mener du er valgets vigtigste tema, set fra Albertslund og albertslundernes synsvinkel?

I skrivende stund er det store emne nedslidning og retten til tidlig pension, og ligesom resten af landet, vil det være et emne, der nok vil optage borgerne i Albertslund. Personligt mener jeg, at alle mennesker bør have retten til selv at vælge, hvornår man går på pension. I dag diskuterer vi om enkelte faggrupper skal kunne gå på pension tre år før gældende pensionsalder. Jeg så gerne, at man vendte hele pensionstankegangen på hovedet, ændrede opsparings-principperne og gav nogle økonomiske fordele til de mennesker, der vælger at blive på arbejdsmarkedet. I stedet for at dele mennesker op i A og B hold, som der i dag lægges op til fra Socialdemokratiets side af.

3. Hvad mener du er Vestegnens største udfordring de næste fire år?

Uddannelse, ghettoområderne og trafikstøj. På Vestegnen har vi en udfordring i, at unge mennesker afslutter folkeskolen, uden at opnå karakteren 2 i enten dansk eller matematik. Det betyder, at de fra starten af deres uddannelsesliv er udelukket fra, at komme ind på erhvervsskoler og gymnasier. Vi taber dermed en masse unge i vores uddannelsessystem. Det skal vi have rettet op på. Vestegnen er også kendetegnet ved, at vi har en række boligområder hvor fejlslagen boligpolitik gør det problematisk, at udvikle områderne. Man er fanget i en negativ social spiral, og bygningsmassen er en del af problematikken. Det skal vi have taget fat på. Og så har Folketinget afsat 1,6 mia. kr. til bekæmpelse af trafikstøj. Dem vil jeg arbejde for at Vestegnen får en stor del af.

Publiceret 18 May 2019 06:00