Dennis Schmock (Rad.).

Dennis Schmock (Rad.).

Tre lokale skarpe: Miljøet er det vigtigste tema

Det er det for Albertslund og for resten af verden, siger Dennis Schmock (Rad.)

Af
Finn Due Larsen

1. Hvad mener du at kunne gøre for Albertslund og albertslunderne, hvis du kommer i Folketinget? Først og fremmest vil jeg arbejde benhårdt for at kontanthjælpsloftet bliver afskaffet. I en kommune som Albertslund med mange almene boliger kan man se, at det rammer hårdt og skævt. Det får ikke folk i arbejde, men sender børn i fattigdom.

Desuden vil jeg kæmpe for, at der bliver indført nationale reelle minimumnormeringer. I Albertslund er normeringerne efterhånden ikke noget at råbe hurra for, og hvis der ikke bliver gjort noget fra national side, så frygter jeg, at vi i Albertslund igen og igen oplever dagtilbud med for få voksne.

Desuden har jeg en drøm om at få genoplivet den såkaldte Vestbanerute (supercykelsti langs banelegement), så flere fra Vestegnen kan cykle hele vejen fra Taastrup til København i en lige linje langs banen uden lyskryds m.m.

2. Hvad mener du er valgets vigtigste tema, set fra Albertslund og albertslundernes synsvinkel?Det vigtigste tema i valget for Albertslund og resten er verden er Miljøet. I Albertslund har vi i mange år været foregangskommune. Og Danmark har tidligere været foregangsland. Danmark skal i førertrøjen igen og vise resten af verden, hvordan det ser ud, når man ikke bare taler om problemerne, men rent faktisk gør noget ved dem. Der kan vi lære meget af, hvad vi har gjort i Albertslund igennem årene.

Og vi ER nødt til at forholde os til, at klimaændringerne er helt reelle. Det er vist kun de allermest hårdnakkede klimafornægtere der ikke tror på DET længere.

3. Hvad mener du er Vestegnens største udfordring de næste fire år? Københavnsområdet knækker over på midten. På Vestegnen har vi, desværre, massive sociale problemer. Det er desværre et faktum. Nord for København er deres største problem, at serviceloftet forhindrer dem i at bruge alle de penge de får ind i skatter.

De sociale udfordringer har vi fordi man i tidligere tider på den Københavnske vestegn satsede massivt på Almene boliger. Dem er der ikke noget i vejen med, men desværre følger der bare, kan man se, udfordringer med.

Jeg mener at man på både den korte, og den helt lange bane skal arbejde for, at de velhavende kommuner også løfter deres ansvar, og bygger mange flere almene boliger, mens Vestegnen reducerer i deres, så københavnområdet kan komme bedre i balance.

Publiceret 19 May 2019 05:00