Tre lokale skarpe: Klima-spørgsmålet er vigtigst

Erhvervslivet skal med, hvis vi skal løse opgaven, siger Merete Scheelsbeck (Kons.)

Af
Finn Due Larsen

1. Hvad mener du at kunne gøre for Albertslund og albertslunderne, hvis du kommer i Folketinget? Jeg er i dag det eneste borgerlige folketingsmedlem der bor på Vestegnen. Jeg er ikke bare på besøg i valgkampene. Jeg lever her, og jeg kender til vores kæmpe potentiale og store udfordringer. Jeg vil gerne fortsætte mit arbejde med at huske mine folketingskollegaer på, at der også skal tages hensyn til alle os det bor på Vestegnen.

2. Hvad mener du er valgets vigtigste tema, set fra Albertslund og albertslundernes synsvinkel? Allervigtigst er klimaspørgsmålet nu og her - både for albertslundere, vestegnere, danskere og verdensborgere. Alle skal med, hvis vi skal løse opgaven. Erhvervslivet spiller en nøglerolle, og de skal med ved bordet, hvis vi skal rykke og finde holdbare, ambitiøse og forpligtende mål. Derfor vil vi konservative indkalde til grønne trepartsforhandlinger mellem eksperterne fra klimarådet, erhvervslivet og regeringen. Og så tror jeg på, at det er igennem forskning vi skal finde løsningerne på vores langsigtede udfordringer. Vi skal hæve vores investeringer i forskning – nye, vedvarende og danske løsninger på klimaudfordringerne vil fremtidssikre den danske grønne førerposition.

3. Hvad mener du er Vestegnens største udfordring de næste fire år? Jeg er stolt af at bo på Vestegnen. Vi kan alle være stolte af Vestegnen. Her er både smukt og skønt og energisk, og det går godt. Alt det - og her tænker jeg særligt på naturen, kulturen og erhvervslivet - skal vi selvfølgelig fortsat understøtte og udvikle. Men vi har også udfordringer, og når vi taler om de største, så vil jeg selvfølgelig nævne, at vi skal have bedre styr på integrationen og de parallelsamfund, vi også har.

Infrastrukturen er også en udfordring. For mange kører dagligt igennem Vestegnen, hvilket skaber alt for meget trafikstøj. Det kæmper jeg for at få håndteret. Vejene er for proppede, og koster alt for meget spildtid for pendlerne. Tid de ellers kunne have brugt sammen med deres familie. Derfor skal vi investere mere i vores infrastruktur.

Publiceret 20 May 2019 05:00