Vivi Nør Jacobsen (SF).

Vivi Nør Jacobsen (SF).

Tre lokale skarpe: Vil kæmpe for en rimelig udligning

Jeg vil mindske uligheden ved at fjerne kontanthjælpsloftet, siger Vivi Nør Jacobsen (SF)

Af
Finn Due Larsen

Valg 1. Hvad mener du at kunne gøre for Albertslund og albertslunderne, hvis du kommer i Folketinget? Albertslund sender sammen med resten af hovedstadsområdet 14 mia. kroner ud i landet i år. Udligningen er blevet skæv og tager ikke højde for, at vi har større sociale udfordringer end gennemsnittet. Jeg kæmper for en mere rimelig udligning, hvor sociale forhold tæller mere med.

Jeg vil også gerne bidrage til, at det fokus, vi her i Albertslund har valgt at have på børnene, får et rygstød. For også i Albertslund er der ikke altid nok voksne til vores børn. Det er ikke okay over for børnene, deres forældre eller de ansatte. Derfor arbejder SF og jeg målrettet på, at der maksimalt er seks børnehavebørn og tre vuggestuebørn om én voksen.

2. Hvad mener du er valgets vigtigste tema, set fra Albertslund og albertslundernes synsvinkel?Valget er egentlig enkelt: Vil vi stoppe den stigende ulighed, eller ikke? Jeg vil mindske uligheden ved at fjerne kontanthjælpsloftet, investere i velfærd og sætte topskatten op for lønninger over ½ million. Der skal være plads til forskellighed, men ikke til at postnummer, indkomst og titel afgør, om vi får hjælp.

Lad os give hinanden muligheden, for at sige værdigt farvel til arbejdslivet. Det starter med et bedre arbejdsmiljø, så færre slides både psykisk og fysisk, bedre muligheder for efteruddannelse og at førtidspension bliver en reel mulighed.

3. Hvad mener du er Vestegnens største udfordring de næste fire år?

Uligheden slår hårdt igennem på Vestegnen. Her rammer kontanthjælpsloftet flere end i en gennemsnitlig kommune, og vi ser stor ulighed i sundhed. Mit fokus i både velfærds-, social- og sundhedspolitikken er på forebyggelsen. Vi skal satse på ’god hjælp tidligt’. Et fælles sundheds- og miljøproblem på Vestegnen, er de støjproblemer, som trafikken giver os. Effekten af støjen kan aflæses direkte i vores nattesøvn, blodtryk, trivsel og sundhed. Vestegnen skal sammen sikre, at det er nemt og rart at cykle, at vi har effektive støjværn og optimere den offentlige transport.

Publiceret 20 May 2019 06:00