Biblioteket torsdag ved middagstid. Mange havde trukket nummer for at komme til at brevstemme. Foto: due.

Biblioteket torsdag ved middagstid. Mange havde trukket nummer for at komme til at brevstemme. Foto: due.

Kæmpe interesse for at brevstemme: Biblioteket må hente ekstra boks

Du kan godt komme til at stå i kø, lyder det fra Albertslund Bibliotek. Sidste chance for at brevstemme til EP-valget er i dag

Af
Finn Due Larsen

Valg Interessen for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget og folketingsvalget er enorm hos albertslunderne.

Albertslund Bibliotek oplyser, at man ligesom i resten af landet oplever en meget stor interesse for at afgive brevstemme til begge valg, både det europæiske på søndag 26. maj og folketingsvalget onsdag 5. juni.

Derfor er meldingen fra biblioteket, at man vil kunne opleve, at der er ventetid når man kommer for at afgive sin brevstemme.

"Vi er blevet noget overraskede, men også utroligt glade for at så mange borgere i Albertslund er opmærksomme på at få stemt. Det er eksemplarisk at Albertslund på den måde støtter op om vores allesammens demokrati", siger Marie-Louise Hoffmann, bibliotekets leder.

I håb om at nedbringe ventetiden har biblioteket derfor fået opsat en stemmeboks mere, samt indkaldt ekstra personale til opgaven.

"Men det ændrer desværre ikke ved at man vil opleve kø til at få afgivet sin brevstemme på biblioteket", siger Marie Louise Hoffmann.

Muligheden for at brevstemme til Europaparlamentsvalget afslutter i dag torsdag 23. maj klokken 16. Alle der har trukket nummer inden klokken 16 vil selvfølgelig få mulighed for at stemme, lover biblioteket.

Lørdag den 1. juni klokken 16 slutter muligheden for at brevstemme til folketingsvalget.

Når man ikke at brevstemme, er der som bekendt rig mulighed på de to valgdage - 26. maj og 5. juni - hvor valgstederne begge dage er åbne fra klokken 09 til 20.

Publiceret 23 May 2019 12:23