Butiksleder Yvonne Pedersen sammen med Bodil Lundin.

Butiksleder Yvonne Pedersen sammen med Bodil Lundin.

Yvonne stopper: Fremtiden for Røde Kors butik usikker

Butiksleder gennem de sidste seks år Yvonne Pedersen stopper ved udgangen af denne måned, og lige nu står butikken, der drives af frivillige, uden en afløser

Af
Jørgen Brieghel

frivillige Røde Kors' butik i Albertslund Centrum står snart uden en butiksleder og det skaber stor usikkerhed for butikkens fremtid og bekymring blandt både de frivillige og Røde Kors Albertslunds bestyrelse.

Butiksleder gennem de sidste seks år Yvonne Pedersen stopper ved udgangen af maj, og lige nu står butikken uden en afløser.

Butikken drives af de i alt ca. 35 frivillige i fællesskab, men der er ingen af de nuværende frivillige, som har ønsket at påtage sig rollen som leder af butikken.

"Yvonne har gået op i butikkens drift med krop og sjæl, lagt rigtig mange timer i den og været en meget synlig butiksleder, så vi er klar over, at det kan virke som en meget stor opgave at skulle overtage fra så dedikeret en ildsjæl, men som butiksleder får man gode muligheder for at sætte sit eget præg på butikkens drift og fordelingen af arbejdsopgaver. Flere frivillige har allerede overtaget forskellige ledelsesopgaver, så butikken kan køre videre lidt endnu med hjælp fra bestyrelsen, men vi mangler altså stadig en til at have det helt store overblik og samle trådene på længere sigt," fortæller næstformand i bestyrelsen Bodil Lundin.

Dele lederrollen

Det vil også være en mulighed at dele butikslederrollen mellem to eller tre personer.

"Det fungerer godt i flere andre Røde Kors butikker rundt om i landet, så vi er bestemt også åbne for den løsning," siger bestyrelsesformand Ayhan Can og fortsætter:

"Hvis f. eks. et ægtepar eller to venner kunne forestille sig at lede butikken sammen, ville det give rigtig god mening for os."

Bestyrelsen har uden held ledt med lys og lygte efter en ny butiksleder de sidste par måneder, og den store bekymring går nu på, hvad der vil ske, hvis ikke det snart lykkes at finde en ny butiksleder.

"I værste tilfælde vil vi jo i sidste ende være nødt til at lukke butikken, hvis ikke vi finder en til at overtage som butiksleder. Det er selvfølgelig et skrækscenarie, som vi ikke bryder os om at tænke på, men det kan ikke desto mindre blive en realitet," erkender Ayhan Can.

Vil påvirke aktiviteter

Butikken har en årlig omsætning på ca. 650.000 kr. og uden den indtjening, vil også omfanget af Røde Kors' sociale aktiviteter her i Albertslund blive påvirket.

At have et Familienetværk for udsatte familier og at kunne sende børn på ferielejr, som de har gjort de sidste år, det koster penge - også selvom aktiviteterne drives af frivillige. Derudover er pengene også gået til at støtte aktiviteter og familier andre steder i Danmark og endda udviklingsprojekter i blandt andet Kenya og Madagaskar.

"Vi er meget stolte over, at Albertslund også er med til at støtte en positiv udvikling for især børn og kvinder ude i verden, men vi vil selvfølgelig være mest kede af, hvis vi ikke længere ville kunne gøre en forskel for borgere her i Albertslund, som trænger til en hjælpende hånd i hverdagen," siger Bodil Lundin.

Sig farvel til Yvonne

Som butiksleder tilbyder Røde Kors kurser om butiksdrift, ledelse og frivillighed samt støtte til den daglige drift fra konsulenter på Røde Kors' landskontor.

Hvis man er interesseret i at høre mere om det at være butiksleder, kan man kontakte Bodil Lundin på telefon 28733590 eller albertslund@rodekors.dk.

Yvonne Pedersen vil være at finde i butikken til og med den sidste uge i maj, og bestyrelsen opfodrer alle til at komme forbi og tage afsked med hende som butiksleder.

"Yvonne har haft enormt stor betydning for Røde Kors Albertslund de sidste seks år, og vi kommer til at savne hendes store engagement og hårde arbejde! Udover arbejdet i butikken, har hun også været en del af bestyrelsen, hvor hun blandt andet har arrangeret julefester i forbindelse med vores julehjælp og været en stor kraft bag vores årlige nytårskur for alle de frivillige i Albertslund. Bestyrelsen vil gerne sende en stor tak til Yvonne for hendes uvurderlige indsats, og vi ønsker hende alt det bedste fremover!" siger Bodil Lundin.

Publiceret 23 May 2019 06:00