Fra optøjerne i Albertslund den 15. april. Foto: Steven Knap/Byrd.

Fra optøjerne i Albertslund den 15. april. Foto: Steven Knap/Byrd.

Bo-Vest: Dømt 17-årig ikke fra vores område

Dommen om otte måneders fængsel for uroligheder ved Paludan-demonstration betyder ikke udsættelse af familie

Den 17-årige mand, der netop er blevet idømt otte måneders fængsel ved retten i Glostrup for medvirken til uroligheder ved demonstrationen mod Rasmus Paludan i Albertslund, er ikke fra en af afdelingerne under Bo-Vest.

Det oplyser Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i Bo-Vest, der er administrations-fællesskab for flere boligområder på vestegnen, også Albertslund.

Her har man tidligere ladet forstå, at hvis en beboer fra en af selskabets boligafdelinger bliver dømt i retten, vil man sætte hele familien til den dømte på gaden.

"Den dømte bor ikke hos os, så vi vil ikke foretage os yderligere i denne sag", siger Ulrik Brock Hoffmeyer til Albertslund Posten.

Som tidligere omtalt opdagede en politipatrulje under urolighederne omkring 150 meter fra det planlagte demonstrationssted en ung mand, der mellem to biler sad med en åben halvliters vandflaske, fyldt med benzin.

Den unge mand havde kort forinden været en del af en gruppe, der var på vej mod stedet, hvor demonstrationen skulle have fundet sted. Gruppen var i gang med at maskere sig, og der blev kastet sten og kanonslag mod to patruljevogne. Den unge mand var blevet tilbageholdt og sigtet for blandt andet at have vist fuckfinger mod politiet, men havde så fået lov til at gå.

Straffen blev fastsat til fængsel i 8 måneder, hvoraf de 4 måneder var betinget, på baggrund af en tidligere dom.

Den 17-årige har udbedt sig 14 dages betænkningstid, om hvorvidt han vil anke dommen til landsretten.

due

Publiceret 24 May 2019 13:58