Der var diplomer til eleverne. Pressefoto

Der var diplomer til eleverne. Pressefoto

Brøndagerskolen er landets første idrætscertificerede specialskole

Sammen med DGI har skolen arbejdet med at have bevægelse på skoleskemaet siden januar. Torsdag blev certificeringen fejret

Af
Jørgen Brieghel

bevægelse Danmarks første idrætscertificerede specialskole ligger i Albertslund. Det er Brøndagerskolen, der er en specialskole for børn og unge med autisme. Sammen med DGI har skolen arbejdet med at have bevægelse på skoleskemaet siden januar - og både børn og voksne har været på uddannelse.

Nu er de blevet certificeret. Det blev fejret torsdag den 23. maj ved afslutningen på deres olympiske emneuge.

De fleste ved, at det er sundt at bevæge sig, men hvordan får man sat det på skoleskemaet? Det har Brøndagerskolen i Albertslund fundet svaret på sammen med idrætsorganisationen DGI.

”Høj som et hus”, ”Mine Fødder” og ”Solens Stråler” er blot nogle af de lege, der har været på skemaet på Brøndagerskolen siden januar. Sammen med DGI har børn og voksne arbejdet målrettet på at få mere leg og bevægelse ind i skoledagen.

Prisoverrækkelse. Pressefoto

Prisoverrækkelse. Pressefoto

Den første af sin slags

DGI har stor erfaring med at certificere daginstitutioner og skoler, hvor idræt, leg og bevægelse bliver gjort til en naturlig del af dagen. Brøndagerskolen er den første skole indenfor specialområdet, som DGI certificerer.

”Vi har haft et utroligt godt samarbejde med personalet på skolen, der har stor faglig ekspertise. Hos DGI ved vi en masse om idræt, leg og bevægelse og hvorfor det er sundt. Sammen har vi omsat det til en hverdag med mere bevægelse”, siger Kit Frøling, der er konsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

”Mange af børnene har ikke mulighed for at gå til idræt i fritiden, derfor er det vigtigt, at de får bevæget sig i løbet af skoledagen. Det er godt for deres krop og trivsel. Vi har arbejdet med at sætte glæden i centrum og styrke fællesskabet gennem en masse lege og bevægelse for både børn og voksne. Det har været en fornøjelse at se, hvordan de er gået til den”.

Idrætscertificeringen blev fejret i forbindelse med afslutning på emneugen, hvor der har meget passende har været olympisk tema.

Skolen fejrede certificeringen ved en idrætsdag. Pressefoto

Skolen fejrede certificeringen ved en idrætsdag. Pressefoto

Bidrage til trivslen

Idrætscertificeringen glæder også borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, som i forbindelse med markeringen sagde:

”Jeg ved, at Brøndagerskolen altid haft fokus på bevægelse og sansemotorik. Med skolereformen blev der sat ekstra fokus på bevægelse i hverdagen. Og nu har Brøndagerskolen taget den et skridt videre med idrætscertificeringen. Det er flot, synes jeg. Og jeg er sikker på, at det vil bidrage positivt til både børn og voksnes trivsel og skabe flere glade dage.”

Publiceret 24 May 2019 09:00