Helge Bo Jensen (Enh.).

Helge Bo Jensen (Enh.).

Tre lokale skarpe: Ikke kun en ny regering, men også en ny politik

Jeg vil arbejde for større social retfærdighed, siger Helge Bo Jensen (Enh.)

Af
Finn Due Larsen

Valg 1. Hvad mener du at kunne gøre for Albertslund og albertslunderne, hvis du kommer i Folketinget? Albertslund og resten af vestegnen er et af de fattigste områder i landet. Og hvor utilfredsheden med uligheden og kravet om forandringer er størst. Albertslund er heldigvis en af de rødeste kommuner i landet. Jeg kan være med til at arbejde for større social retfærdighed - så vi ikke alene får en ny regering, men også en ny politik.

I Albertslund vokser omkring 400 børn op i familier, der lever under fattigdomsgrænsen. I folketinget vil jeg kæmpe for at afskaffe fattigdomsydelserne, så ingen børn og voksne skal lide afsavn i hverdagen.

I Albertslund har vi for længst stoppet brugen af sprøjtemidler på kommunens arealer. Det samme bør folketinget vedtage - og give os mulighed for også at stoppe svineriet i private haver og landbruget.

2. Hvad mener du er valgets vigtigste tema, set fra Albertslund og albertslundernes synsvinkel? Velfærd og klima. Vi kan ikke være bekendt, at der ikke er nok voksne i daginstitutionerne, at børn og familier med særlige vanskeligheder ikke får hurtig og nødvendig hjælp, at for mange af Albertslunds børn går ud af skolen med ringe resultater eller at vores ældre i mange tilfælde behandles uværdigt og respektløst. Vi skal have minimumsnormeringer i daginstitutionerne og råd til kvalitet og respekt i skoler og ældreplejen. Problemerne med klima og biodiversitet er enorme. Nu er det tid til at handle. Stop klimahykleriet, hvor en række partier siger de vil gøre noget ved klimaudfordringerne, men samtidig bygger flere motorveje og omfartsveje - eller som Socialdemokratiet i Albertslund både vil have mere vild natur og samtidig fælde skov!

3. Hvad mener du er Vestegnens største udfordring de næste fire år? At skaffe penge til ordentlig velfærd, skoler og daginstitutioner til vores børn og en værdig hjælp til de ældre og udsatte. Vi skal undgå en kortsigtet og planløs byudvikling, hvor tilfældige spekulanter får lov til at bestemme. I stedet for at rive gode almene boliger ned forskellige steder i landet, som S, SF og de borgerlige partier har besluttet, skal vi bakke op om den almene boligsektor, Vi har brug for gode billige boliger i velfungerende boligområder. Boliger som albertslundere kan betale.

Publiceret 25 May 2019 07:00