På en letforståelig måde beskriver

På en letforståelig måde beskriver "Push", hvordan almindelige mennesker presses ud af storbyerne, når spekulanter opkøber ejendomme og presser boligpriser og huslejer i vejret. Pressefoto

Enhedslisten inviterer til gratis forpremiere

Boligspekulation der presser almindelige mennesker ud af storbyerne, er omdrejningspunktet for ny dokumentarfilm.

biograf Enhedslisten inviterer albertslunderne til forpremiere på filmen ”Push”, der er lavet af den svenske prisbelønnede dokumentarist Fredrik Gertten.

På en letforståelig måde beskriver filmen, hvordan almindelige mennesker presses ud af storbyerne, når spekulanter opkøber ejendomme og presser boligpriser og huslejer i vejret. I filmen møder man oprindelige beboere, der er ved at blive presset ud af deres boligkvarterer i London, New York, Barcelona og andre storbyer, fordi huslejerne stiger og stiger. Filmen følger i hælene på Leilana Farhi, der er FN’s særlige rådgiver for retten til et sted at bo. Hun forsøger i alliance med borgmestre fra Berlin til Barcelona at lave et projekt, der skal vende udviklingen og smide boligspekulanterne ud af byerne.

Filmen introduceres af kommunalbestyrelsesmedlem Helge Bo Jensen, der også er folketingskandidat for Enhedslisten i Taastrup-kredsen:

”Filmen behandler et højaktuelt emne, der ikke kun er et problem i storbyer i udlandet”, siger Helge Bo Jensen, og fortsætter:

”Det er i dag et faktum, at det for både unge og voksne med lav- og mellemindkomster er næsten umuligt at finde en bolig i Københavnsområdet, der er til at betale. Problemet bliver ikke mindre af, at regeringen sammen med Socialdemokraterne og SF har vedtaget den såkaldte ”ghettopakke”, der medfører nedrivning af flere tusinde gode almene lejeboliger, uden at der bygges nye billige boliger. Når der også her i Albertslund føres en byudviklingspolitik, der udelukkende tilgodeser mere velstillede grupper, så viser det, at det politiske flertal ikke tager menneskets fundamentale ret til en bolig alvorligt.”

”Filmen er en påmindelse om, at vi som politikere har pligt til at forhindre boligspekulation og huslejestigninger, så der er boliger til de mange og ikke kun til de få”, slutter Helge Bo Jensen.

Der er gratis adgang til filmen, der vises i Albertslund Biograferne søndag den 2. juni kl. 13.00.

Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

Publiceret 26 May 2019 05:00