Teamet bag Albertslund Festival glæder sig til september. Privatfoto.

Teamet bag Albertslund Festival glæder sig til september. Privatfoto.

Festival er ved at have programmet klar

Albertslund Festival har blandt andet De Danske Hyrder på plakaten

Fest En ny festival, Albertslund Festival, ser som tidligere omtalt dagens lys til september, under Vestegnens Kulturuge.

Arrangementet begynder nu at tage form, fortæller teamet bag festivalen, der er ved at have programmet klar.

For nylig fik festivalen en bevilling fra Tuborgfondet som økonomisk støtter tiltaget Albertslund Festival Akademi.

Tuborgfondet har støttet med 30.000 kr. som skal understøtte akademiforløbet, der kulminerer med den første festivaldag, hvor de unge deltagere er med som medafviklere og får tildelt diplomer. Festival Akademiet er i samarbejde med Albertslund Musikskole og Ungecenteret.

”Vores tanke med dette initiativ er at invitere unge albertslundere ind i maskinrummet for at give en masse erfaring og viden fra os, samt at vise at det ikke kun er dansk, matematik og engelsk der er udslagsgivende for at leve af noget man elsker at lave. Vi blander gastronomi, kommunikation, håndværk samt organisering som nogle små workshops der i praksis viser, hvad man også kan leve af og uddanne sig til på en sjov og kreativ måde”, siger formand for Albertslund Festival, Kenni Flink.

På programmet finder man både en god kending i Rumlepotten der de sidste mange år har leveret irsk folkemusik på Birkelundgård, samt en af Albertslunds vaskeægte stjernegrupper, De Danske Hyrder.

Festivalen bliver som noget helt nyt, bygget op som tre én-dagsfestivaler med et tema for hver dag; rap/hiphop fredag, elektronisk musik lørdag samt lokale kunstnere og kendinge søndag. Der er en bred vidde i programmet, som vi håber appellerer til endnu flere albertslundere – unge og ældre og midt imellem.

Hver dag vil der være 30 stande med forskelligt indhold samt underholdning for de mindste og hoppeborge og sommerlege på bakken i Kongsholmparken.

Albertslund festival har i deres vedtægter indskrevet at dele af et overskud over 150.000 går til lokale foreninger. Allerede i år støtter festivalen den lokale bevægelse Næstehjælperne Albertslund, ved at donere caféen på festivalpladen samt afvikle et bankospil under hovednavnet om søndagen, hvor pengene går til bevægelsen.

”For os er det utrolig vigtigt at give tilbage i det øjeblik vi får. Vi har fået 50.000,- af Albertslund kommune igennem kultur og fritidsudvalgets disponible midler, så for os var det oplagt at give Næstehjælperne muligheden for at skabe noget kapital, ved at de får caféen og omsætningen derfra, samt vi donerer en DJ med teknik til næste familiefest til et bankospil under hovednavnet om søndagen. Med det har Næstehjælperne mulighed for at hjælpe flere trængte Albertslundere, det kan vi kun støtte” siger Kenni Flink.

Albertslund Festival afvikles i Vestegnens Kulturuge fra 13-15 september 2019.

due

Publiceret 26 May 2019 07:30