Både værelser, toiletter og restauranten omdannes til retro-50'er-stil.

Både værelser, toiletter og restauranten omdannes til retro-50'er-stil.

Motel går tilbage til rødderne: Genskaber stilen fra 50'erne

Wittrup Motel og Sallie's Restaurant er i gang med en omfattende "makeover"

Wittrup Motel og Sallie’s Restaurant & Snack Bar er i gang med en omfattende renovering, der bedst kan beskrives som "tilbage til rødderne".

Med forskellige byggematerialer og indretningsløsninger er planen at genskabe motellets oprindelige, amerikanske motel- og snackbarudtryk fra 1955.

Både i indretning og byggematerialer er målet at det skal ligne det oprindelige:

"Wittrup Motel har gennem mange år fulgt tidens trends, og derfor var det eksempelvis i 70’erne også indrettet i ægte 70’erstil. Men for et par år tilbage begyndte vi at gøre os nogle nye tanker omkring stedet, og hvordan vi kunne skille os ud fra konkurrenterne", siger Claus Hansen fra Wittrup Motel.

"Og ved hjælp af et stort gravearbejde i vores egen historie fik vi indsigt i og inspiration til, hvordan vores identitet fremadrettet skal være. Blandt andet foretog vi adskillige interviews med folk, der kendte motellet dengang, og vi fandt gamle avisartikler, blandt andet en skrevet af matadorforfatteren Lise Nørgaard, som også gav et godt indtryk af det oprindelige amerikanske udtryk."

Fra restauranten.

Fra restauranten.

Renoveres i etaper

På baggrund af researchen nåede man frem til, hvordan det omfattende renoveringsarbejde skulle gribes an, og netop nu er man i gang med at renovere hele hotellet i etaper.

Det sker med specielt udvalgte byggematerialer, møbler og andet, hvor man er gået helt ned i detaljen. Både for toiletterne i restauranten, træpersiennerne og møblerne.

På samme måde er motellets fliser og klinker også nøje udvalgte, med diverse retrofarvede fliser og klinker til toiletterne, som var meget udbredt i Amerika i 1950’erne. Og med de helt rigtige farvenuancer og størrelser.

Det er den danske virksomhed Mosaikhjørnet, der har stået for at levere løsninger til både Wittrup Motel og den tilhørende snackbar, Sallie’s Restaurant & Snack Bar.

Det indebærer også motellets i alt 67 værelser, som skal renoveres med alt lige fra farvet tapet og 50’er-møbler til særlig udvalgte fliser på badeværelserne. Samtidig er Sallie’s også blevet renoveret, hvor eksempelvis toiletterne i restauranten er blevet dekoreret med forskellige farvede fliser på hvert toilet.

Foruden de unikke flise- og klinkevalg har motellet også i samarbejde med arkitekten selv specialdesignet møblerne, hvor skitserne er sendt til en møbelfabrik, som har produceret dem. Restauranten er desuden beklædt med facader, som man gjorde dengang, og selv skiltet ved vejen er lavet i ægte, amerikanske, håndpustede neonrør.

Indtil nu er 36 af værelserne færdigrenoverede, og resten af renoveringsarbejdet fortsættes først næste år, da motellet og snackbaren nu står overfor årets højsæson.

due

Publiceret 06 June 2019 01:00