Nye tider på

Nye tider på "mandeholdet": Tessa Thompson og Chris Hemsworth er agenterne i sort.

Ugens film: Mænd i sort og mænd i spjældet

"Men in Black 4", "De frivillige" og dokumentarfilmen "Push" er ugens premierer i den lokale biograf

Af
Finn Due Larsen

Der er både smarte mænd i sort, knap så smarte mænd bag tremmer og nogle alt for smarte mænd - og kvinder - som spekulanter i Albertslundbiograferne fra torsdag 13. juni.

Actionkomedien "Men in Black: International" er det fjerde kapitel i serien om agenter, der iført sorte jakkesæt dræber rumvæsner.

De første var med Tommy Lee Jones og Wil Smith i hovedrollerne, men denne gang er rollerne skiftet ud med Chris Hemsworth og Tessa Thompson. Og med sidstnævnte kan den kvikke læser regne ud, at begrebet "Men" står for fald - med en kvindelig agent på holdet.

Men in Black-organisationen har altid beskyttet jorden fra universets trusler, men denne gang står de overfor deres største udfordring til dato: en muldvarp i deres egen organisation.

Jacob Lohmann,Anders Matthesen, Christopher Læssø og Søren Malling er på rollelisten i

Jacob Lohmann,Anders Matthesen, Christopher Læssø og Søren Malling er på rollelisten i "De frivillige". Foto FS

Matthesen er med

"De frivillige" er et kulsort, dansk komedie-drama, der udspænder sig bag fængslets tykke mure.

Finansmanden og jetsetteren Markus Føns varetægtsfængsles for økonomisk svindel, men efter et brutalt overfald vælger han at gå i frivillig isolation sammen med de svageste indsatte.

Her eksisterer et hieraki ledet af Niels - fængselskorets selvudnævnte leder. Markus opdager hurtigt, at vejen til det nemme liv på isolationsafdelingen går gennem netop koret, men Niels er ikke klar til at dele magten med nogen.

Anders Matthesen, Jacob Lohmann og Søren Malling er på rollelisten.

På en letforståelig måde beskriver

"Push" skilder hvordan almindelige mennesker presses ud af storbyerne, når spekulanter opkøber ejendomme og presser boligpriser og huslejer i vejret.

Boligspekulanter

Mens de to nævnte film er ren underholdning, er "Push" til gengæld skåret direkte ud af virkeligheden.

Som vi tidligere har omtalt, er det en dokumentarfilm om hvordan private kapitalfonde og boligspekulanter opkøber billige lejeboliger, sætter dem i stand, hæver huslejen til det dobbelte og sælger dem til investorer, som i de færreste tilfælde rent faktisk ender med at bo i lejlighederne.

Et fænomen, som filmen kommer rundt om i både Toronto, London, Berlin, Barcelona og Stockholm.

Publiceret 07 June 2019 05:00