Natteravne samlet til indsamling ved Hundesøen i Vestskoven. Privatfoto

Natteravne samlet til indsamling ved Hundesøen i Vestskoven. Privatfoto

Natteravne i dagslys: Rensede Hundeskoven for affald

15 lokale Natteravne var med til an anden aktivitet end den normale

Af
Jørgen Brieghel

miljø 15 natteravne så dagens lys for nylig, da de, i et anden slags samfundsgodtgørende formål end vanligt, mødtes for at rense Hundeskoven Nord i Albertslund for affald.

”Det blev til en dejlig dag, der bød på godt humør og hyggeligt gensyn med tidligere natteravne”, fortæller formand for Natteravnene i Albertslund, Henrik Skude. ”En borger som samler henkastet affald i forvejen, deltog også på dagen, og således gik hygge og effektivitet hånd i hånd”

Natteravnene arbejder normalt for at styrke trygheden, livsglæden og fællesskabet i Albertslund ved at gå ture i nattelivet og tage vare på de unge.

Denne sommerdag blev trygheden i stedet styrket igennem en renere natur.

”Ifølge Hold Danmark Rents undersøgelser giver et rent nærområde os nemlig en følelse af tryghed, hvorimod affald som ikke har ramt skraldespanden, opfattes som et symbol på ligegyldighed”, siger Henrik Skude.

Deltagerne befriede naturen for fire sække fyldt med småt affald, som lå skjult i krat og buske bestående af: Cigaretskod, papir, plastik, otte dåser og flasker med pant, ti dåser og flasker uden pant.

”Særligt cigaretskod er et giftigt stykke affald, som til trods for dets lille størrelse udleder mange giftige stoffer ned i jorden. Derfor er det super vigtigt, at de bliver fjernet”, understreger Henrik Skude.

Sponsormidlerne går til Natteravnenes almindelige drift – dvs. bl.a. køb af bolsjer og kondomer, samt udgifter til forplejning ved kurser mm

Publiceret 08 July 2019 05:00