Mikail Camur, Mehmet Ercan og Ea Bloksgaard. Privatfoto

Mikail Camur, Mehmet Ercan og Ea Bloksgaard. Privatfoto

Unge på tur: Vi fik fortalt om vores virkelighed

Mikail Camur, 16 år, Mehmet Ercan 16 år og Ea Bloksgaard, 19 år fortæller om deres oplevelser på Folkemødet

Af
Jørgen Brieghel

meninger Mikail Camur, 16 år, Mehmet Ercan 16 år og Ea Bloksgaard, 19 år, er tre modige unge fra Albertslund. De går i Albertslund Ungdomsklub og mødes jævnligt med andre unge hos Mellemfolkeligt Samvirke. Tidligere på året var de med til Folkemødet på Bornholm. Den store politisk event, hvor politikere, journalister og andre samfundsdebatører er til stede for at diskutere Danmarks fremtid.

150 lyttende deltog i Mellemfolkeligt Samvirke og de unges arrangement; ”Sorte huller på Danmarkskortet? – Vi kan tale for os selv!”

Her fortæller de tre om turen til Folkemødet, og hvorfor det er vigtigt, at de unge har en stemme.

Gruppen af unge, som tog til Folkemødet på Bornholm. Privatfoto

Gruppen af unge, som tog til Folkemødet på Bornholm. Privatfoto

Mødes med andre unge

Lørdag meget tidlig morgen tog Albertslund Ungdomsklub afsted med 3 unge fra byen og ind mod København, hvor de skulle mødes med andre unge fra forskellige bydele.

De sidste par måneder har ca. 30 unge fra Nørrebro, Tingbjerg, Bispebjerg, Brøndby Strand og Albertslund mødtes hos Mellemfolkeligt Samvirke, og i samarbejde med dem forberedt sig til årets Folkemøde på Bornholm.

Mellemfolkeligt Samvirke har tidligere været afsted, da de mener det er vigtigt at give de unge en stemme og herigennem være med til at sætte deres præg på Danmarks fremtid.

Temaet var Demokrati og Fællesskaber, og fokus var på at de unges stemme i de store debatter om ulighed og fordomme.

Søde og rare

Mehmet og Mikail fortæller

”Vi synes, det var rigtig godt at komme til nogle flotte omgivelser, som man ikke har set før. Dog var det trist at vejret var så skidt! Men vi havde virkelig en fantastisk dag sammen med søde og rare mennesker omkring os. Vi synes selv, at det var spændende at være med til Folkemødet, så man kunne få et indblik i hvordan det hele forgik. Det var godt at komme ind steder, hvor man kunne høre folks meninger og måske blive klogere. Samtidig var det også skræmmende at høre, hvordan nogle mennesker er så direkte og negative om andre mennesker og steder, i stedet for at sige; ”hvad kan vi gøre for at forbedre det eller det..”

”Det vigtigste ved dagen var at vi fik fortalt alle andre om vores virkelighed! Og vi er klar til at gøre det igen, når bare folk vil lytte til os!”

Debat om unges forhold. Privatfoto

Debat om unges forhold. Privatfoto

Fortsætter samarbejdet

Albertslund Ungdomsklub fortsætter samarbejdet med Mellemfolkeligt Samvirke, så også andre unge får gavn af dette partnerskab.

Aktuelt er Mellemfolkeligt Samvirke i gang med at starte et ungefællesskab i Klub AMC.

Et ungefællesskab, hvor de unge som ambassadører for klubben skal skabe nye og positive historier, om det der skal være det nye AMC.

Tidligere på året har 10 unge har sammen med Mellemfolkeligt Samvirke produceret en video, hvor de unge formidler, hvad AMC betyder for dem, hvordan de bruger klubtilbuddet. Videoen er blevet taget godt imod, og er vist ca. 60.000 gange og delt over 600 gange på Facebook.

Publiceret 17 July 2019 05:00