Spilet er i gang. Foto: brie

Spilet er i gang. Foto: brie

Se billederne: Stadion indtaget af entusiastiske krocketspillere

AIF Senior Idræts krocketafdeling lagde beslag på den runde bane på stadion til en venskabsdyst mellem hold fra seks kommuner

Af
Jørgen Brieghel

spil Over 60 deltagere var der på Albertslund Stadions runde bane tirsdag, da AIF Senior Idræts krocketafdeling havde inviteret til kom-og-vær-med stævne.

I forvejen havde afdelingen under ledelse af holdleder Ib Berg stået for det store arbejde med at trække snore ud over græsrundellen, og sat buer m.v. op – kort sagt gjort banerne klar.

Deltagerne til venskabsdysten kom fra Greve, Tune, Gadstrup, Taastrup og Sengeløse – foruden Albertslund.

Arbejdet med at trække banerne op og gøre klar er i gang. Foto: Jørn Jensby

Arbejdet med at trække banerne op og gøre klar er i gang. Foto: Jørn Jensby

Ved ankomsten blev de inddelt i hold med fire spillere på hver bane. Så vidt muligt sætter man spillere fra forskellige kommuner sammen.

”Vi har lavet de her venskabsdyster, siden vi startede med krocket i AIF Senior Idræt”, siger Senior Idræts formand, Jørn Jensby.

”Der er altid en god stemning, og folk glæder sig rigtig meget til at komme og spille med på de velplejede stadion-baner. Der spilles koncentreret, og bagefter slutter vi med hyggeligt samvær og lidt mad”, siger Jørn Jensby.

Hvad er det, der gør krocket til noget særligt?

Holdene deles op. Foto: Jørn Jensby

Holdene deles op. Foto: Jørn Jensby

”Det er et fantastisk spil”, forklarer Jørn Jensby. ”Det gælder i høj grad om at være taktisk, hvis man vil vinde. Teknikken skal man naturligvis have i orden også. Det gode er også, at man spiller med en makker, og dermed er to til at lave taktik, der går ud på at spille modstanderen af banen. Man tror måske, det ligner havekroket, som vi alle kender. Men det her spil er langt fra havekroket. Vi tager det meget alvorligt, og så er der samtidig en god stemning omkring spillet”.

Foruden hyggekampene, deltager mange af spillerne også i de mere seriøse matcher rundt omkring i landet – de foregår i DGI regi.

Vi skulle hilse og sige, at der godt kan være flere spillere hos Senior Idræt krocket. Man skal bare kontakte holdleder Ib Berg: 4062 5482. Mail: bergblank@webspeed.dk

Publiceret 19 July 2019 06:00